Поне четирима футболисти на ЦСКА ще получат повиквателни за националните си отбори и ще бъдат на лагери на държавните гарнитури на своите страни. Това са Петър Занев и Георги Йомов плюс конгонаския халф-бек Брадли Мазику и халфът на ЦАР Амос Юга.

В Зона Европа започват квалификациите за Мондиал 2022, а в Африка предстоят заключителните двубои от пресявките за тазгодишната Купа на Африканските нации в Камерун.

Новият селекционер на Конго Бартелеми Нгацоно вече определи разширен списък от 31 футболисти, играещи в чужбина, в който попада и Мазику. Специалистът бе назначен в средата на миналата седмица на мястото на браззилеца Валдо Фильо, чийто договор изтича на 18 март, но изненадващо не бе продължен, предава "Тема спорт". Така върху Нгацоно пада отговорността за последните два мача в група I - домакинство на лидера Сенегал на 26-и и гостуване на Гвинея-Бисау четири дни по-късно. "Червените дяволи" са втори в потока със 7 точки, с пет по-малко от сенегалците и на четири пред гвинейците. Квоти ще получат първите два тима.

24-годишният Мазику бе повикан и през миналия ноември, когато дебютира за родната си страна при 2:0 над Есватини, но след това даде положителна проба за коронавирус и трябваше да изкара карантина. В списъка на треньора Нгацоно попаднаха и още двама играчи от Първа лига - Гаюс Макута от Берое и Мавис Чибота от Лудогорец. Бившият нападател на ЦСКА Кевин Кубемба, който сега играе в азербайджабския Сабах, също е сред извиканите.

Дефанзивният полузащитник Юга пък се очаква да попадне в сметките на селекционера Франсоа Захуи. Тимът на ЦАР играе с Бурунди и Мавритания, като при две победи ще се изстреля от последното място в група "Е" до втората позиция. 

У нас Ясен Петров трябва да обяви списъка с играчи от вътрешното първенство в началото на идната седмица. Почти сигурно сред тях ще бъдат капитанът на "червените" Петър Занев, който бе похвален от специалиста след мача Лудогорец - ЦСКА, както и Георги Йомов. И двамата бяха викани от предишния селекционера Георги Дерменджиев и ще бъдат част от селекцията и при Ясен Петров.