ЦСКА посреща на "Армията" днес от 17:00 часа Етър. На книга двубоят трябва да е разходка в Борисовата градина за домакините, защото гостуващият тим е последен в класирането. Повърхностният прочит обаче е грешен, защото болярите съвсем не са без доспехи.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Те пристигат в столицата след серия от 3 поредни двубоя - 0:0 на "Ивайло" срещу Левски, 1:1 срещу третия Локо Пд на "Лаута" и домакинско 3:1 над намиращия се в Топ 6 отбор на ЦСКА 1948. Тоест отборът на червения кадър Александър Томаш не само знае как да дава отпор, но и да стига до удобен резултат, пише "Тема:Спорт".

В предишния кръг ЦСКА не успя да намери път към вратата на съперника - 0:0 срещу Локо Пд на "Армията". За този двубой Бруно Акрапович и възпитаниците му получиха критики. Босненецът заяви, че не прави една грешка по два пъти, защото първата си я признава.

Е, през сезона ЦСКА вече допусна издънка срещу болярите - 2:2 във Велико Търново. И днес не може да си позволи нова, ако иска да продължи да таи надежди за титла. Пред Акрапович има проблеми за сблъсъка. Босненският специалист няма да може да използва основния си дефанзивен халф Амос Юга.

Полузащитникът е с контузия и няма да бъде включен в групата за двубоя. Аут заради травма е и венецуелският щурмовак Адалберто Пеняранда. Той лекува травма в областта на адукторите.

На вратата на червените ще е Бусато, а за триото пред него няма никаква дилема - ще започнат Мено Кох, Матей и капитанът Занев. Най-големите въпросителни са свързани с двойката в центъра на терена.

Очаква се там да действат португалецът Тиаго Родригес, както и Жеферсон. Последният вече е напълно излекуван от контузията в прасеца, която получи по време на зимната подготовка. Заради нея бразилецът няма нито минута в официален мач през пролетния полусезон. Ляв халф-бек ще бъде Брадли Мазику.

За другия фланг мястото си оспорват Вион и Синклеър. Вторият може да започне само ако Бруно Акрапович реши да даде почивка на французина. За ролята на плеймейкър треньорът готви изненада - да пусне едва навършилия пълнолетие Мартин Смоленски.

През този сезон младокът има 2 мача в елита, но никога не е попадал в стартовата единайсеторка. В нападение пък не се очаква да има промени и да стартират мощният шаран Жорди Кайседо и бързакът Бисмарк Чарлс. Това означава, че на пейката ще остане Георги Йомов.

В последните два шампионатни мача ЦСКА стъпи накриво - 0:1 от Лудогорец в Разград, последвано от нулево равенство с Локо Пловдив.

Тимът не е вкарвал гол вече 202 минути - 3 часа и 22 минути, за последно се разписа Жорди Кайседо за 1:0 над Черно море на 20 февруари. В последните 5 шампионатни двубоя отборът не е успял да вкара повече от 1 попадение - от 13 декември миналата година, при 2:1 над Ботев Враца.

Днешният сблъсък изглежда удобен момент армейците да го сторят. Така ще си покачат самочувствието преди задаващия се финален спринт в шампионата. При грешна стъпка пък те ще трябва да забравят думата "титла", защото изоставането им към момента от Лудогорец е 11 точки. На ход са Бруно Акрапович и момчетата му.