Помощник-треньорът на Септември Симитли Стойко Сакалиев, който днес навършва 42 години, даде интервю пред "Дарик радио", в което говори за новото си амплоа на треньор и националния тим на България.

"Благодаря, че ме поздравявате за моя рожден ден. Чувствам се добре, здрав съм и продължавам да си гоня моите мечти и цели във футбола. От към тъчлинията е малко сложно. Да бъдеш помощник-треньор е голяма отговорност. Не мога да кажа, че съм свикнал с тази част от новото ми начинание. Важното е, че това ми доставя изключително голямо удоволствие", каза Сакалиев. 

"Аз съм оптимист като цяло за българския футбол. Конкретно за националния отбор - аз съм работил с Ясен Петров и мога да кажа, че той е добър треньор. Специалист, който залага на млади футболисти. За мен, за да се стигне до някъде трябва да се дава шанс на младите. Те трябва да затвърдят добрите игри, които са показали".

"Винаги съм мислил така - човек трябва да гледа себе си и отбора, в който играе. В случая, ако ние вярваме в отбора всичко може да се случи и да се постигне. Всичко е въпрос на вяра и на нагласа. Въпросът е в мотивацията и настройката. В този момент във футболна България няма по-подходящ от Ясен Петров. Минахме през доста треньори, чести смени, не се дава време да се работи. Според мен Ясен, ако го оставят да работи, ще стигне до резултати".

"За мен лично ЦСКА трябва да играе доста по-атакуващ футбол. Трябва да играят с двама нападатели, за да се получават повече голови положения. На мен с тази схема на игра ми се струва, че малко по-дефанзивно играят. За мен, за да побеждава ти да нямат проблеми с отборите от топ 6, трябва да играят по-атакуващ футбол".

"От гледна точка на Али Соу продажбата му е окей за него, от страна на нас феновете и хората, които обичат ЦСКА, не е удачен момент. Но това е решение на ръководството, което взима решенията. Но ако искат да гонят трофеи трябва да има изграден отбор, който е заедно от поне две години".

"Не съм се старал да ставам любимец на "червените" фенове, но така се е случило. С любовта към отбора, поведението ми на терена и може би с това, че винаги съм твърдял, че ЦСКА е най-великият и голям клуб в България", сподели още любимецът на "червената" публика.