Новият старши треньор на ЦСКА Любослав Пенев даде първото си интервю след завръщането си на горещия пост в Борисовата градина:

Той говори пред клубната медия и заяви, че се чувства щастлив, че отново е вкъщи.

Ето какво още каза легендарният футболист и треньор на "армейците".

"Отново съм си вкъщи. Мисля, че това е ясно и красноречиво. През тези две години това, което аз заварвам, се е променило в много добра насока. Старши треньор съм аз, имам помощници испанец - Пабло Караско, треньор на вратарите, те са двама - Йордан Йорданов и Иво. Киро Динчев остава и това е щабът, който е формиран за момента - пет човека", започна Любо

"Има няколко човека, с които сме работили преди две години от играчите. Правим трета тренировка днес и съм с добри впечатления от състава. Виждам добри футболисти, които са с добри качества. По точна оценка не мога да дам, защото ни предстои работа. Ще преценя всичко при тях. Здрави са играчите и няма нещо сериозно. Има хора, които се връщат от контузии и ще им трябва повече време да наваксат, но като цяло работя с цялата група".

"Различно време трябва на различните треньори да предадат визията си. Не е важно само треньорът да преподава, а и играчите да разбират. Това, което търси треньорът в тренировките и в мача. Това е като медалът - има две страни. Ние сме професионалисти, а моята задача е да ги подготвя. Те са професионалисти и идват да тренират, за да работят и да се трудят. В крайна сметка те са артистите, както и да го коментираме. Когато дойде официалният мач, сме преоблечени и те са хората, които дават облика и резултатът от това, което тренираме", акценитра Ел Голеадор.

"Не само срещу Лудогорец играя силно. Отборите, които ръководят, работят успешно срещу всички. В Царско село също се работи много добре при мен. Предстоят ни два важни полуфинала срещу Лудогорец. Аз съм от два дена тук, но ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин. Аз съм от ЦСКА, ЦСКА ми е на сърце и така съм възпитаван. Задачите пред нас са винаги само да бъдем първи. На първата среща с момчетата им казах: Целите пред вас са шампиони, купа, Европа. Мисля, че съм достатъчно ясен".

"Не планираме контрола, днес имаме двустранна игра. Имаме достатъчно хора, за да видя това, което искам. Амбициите ми са ясни - високи. Пред ЦСКА само високи цели седят. Всеки трябва да е наясно, че целта е да сме на върха, да вършим добра работа, да сме живи, здрави. Знаем, че покрай този COVID има много проблеми".

"Съжалявам, че феновете ги няма, тъй като футболът без тях е различна игра. Имайки предвид какви са нашите фенове, "червените фенове", нещата са много различни. Дано това скоро приключи и да бъдем отново заедно на стадиона", завърши Пенев.