На "Армията“ са абсолютно наясно, защо Красимир Чомаков вече не е част от щаба на първия отбор. Според слуховете в Борисовата градина причината за това е огромното напрежение между Чоме и новия треньор Любо Пенев. 

Преди години Краси обвини Ел Голеадор, че го е ощетил с едни 80 000 евро, пише "Мач Телеграф". Те са от времето, в което Любо беше президент на ЦСКА, а Чомаков беше продаден на Лече. 

„Все още не мога да кажа какво се случва с тези 80 000 евро, които Пенев ми дължи. Доста пъти съм споменавал тези пари и ще продължавам да го правя, докато съм жив. Той нито един път не се защити и не каза къде отидоха парите. Те бяха част от самия договор при трансфера ми в Лече. 

„Трябваше да получа 10% от цялата сума, което беше около 100 хиляди евро. Даде ми само 20 хиляди и ми каза, че постепенно ще ми се изплати и останалата сума, но така е и до ден-днешен. За съжаление 80 хиляди евро някъде потънаха“, твърди Чомаков, който доста пъти през годините е търсил сметка на Любо Пенев за въпросната сума.