Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев ще определи утре новия капитан на отбора, който ще изведе с лентата "червените" срещу Лудогорец в полуфинала за Купата на България в сряда, пише "Тема спорт". 

Очаква се опитният бранител и настоящ капитан Петър Занев да отстъпи титулярното си място заради новата схема, която Ел Голеадор ще наложи. Занапред ЦСКА ще играе в схема 4-1-4-1 вместо досегашната 3-4-1-2. 

Пенев ще залага на нидерландците Юген Матей и Мено Кох в центъра, а вляво запазено място има Брадли Мазику. За десния бек конкуренцията е между Иван Турицов и Тибо Вион. 

Фаворит за нов капитан е португалският халф Тиаго Родригес. Очаква се Пенев да обяви избора си ден преди мача с Лудогорец. Легендарният нападател има практиката да избира капитана, а не да оставя това решение на футболистите. Подгласник на Тиаго ще бъде Амос Юга. Тиаго Родригес е един от най-опитните футболисти в ЦСКА. 

От началото на четвъртия си престой начело на клуба от Борисовата градина, Ел Голеадор демонстрира отлично отношение и доверие към португалеца. Халфът ще продължи да играе основна роля в състава на "червените". Тиаго пристигна в Борисовата градина през лятото на 2017 година и до момента е записал 144 мача с 32 гола. Договорът на полузащитника изтича през 2022 година.