Председателят на Съдийската комисия Костадин Гергинов анализира спорни моменти от миналата седмица. Той е категоричен, че е имало дузпи за Лудогорец и Арда, съответно в мачовете срещу Монтана и ЦСКА. 

“Атаките започнаха след Царско село - Лудогорец и по-специално след контузията на Антон Недялков. Бях на Армията за ЦСКА - Лудогорец. Исках да се видя с журналистте и да дебатираме, но никой не прояви интерес. След мача един неуспял журналист каза: “Не разбирам от футбол”, но се почна за съдиите", започна Гергинов пред студио "Дерби".

"Чудя се дали съм бил на този мач или не. Защо Волен Чинков свири ЦСКА-София - Лудогорец, след като е от София? Колегата, който се изказа от Лудогорец, ваш колега, журналист. Съдийството е основано петдесет години преди да се роди този ваш колега. То е на 100 години. Още в Царство България софийските съдии имат отговорността да свирят на софийските отбори - така е било, така и ще бъде”, започна Гергинов, който коментира и дузпите от последния кръг на ЦСКА- Арда и Лудогорец-Монтана."

“Дузпите са защитими - и на ЦСКА- Арда, и на Лудогорец - Монтана. На Лудогорец има преса, смачкване. На Арда има завъртане”, обяви Гергинов, който разкри, че много хора му се обаждат, за да го подкрепят, че си върши добре работата.

“Смених съдийския наблюдател на Левски - Славия Йордан Сталев с Антон Генов. Направих го, защото Венцеслав Стефанов каза преди мача, че Йордан Сталев е точният човек за председател. Не ме притеснява, че е точният човек, а ме притеснява изказването да не се преекспонира. Смених и съдийския наблюдател за предстоящия мач между Лудогорец и Левски. Трябваше да е Петър Петров, но във футболните среди се говори, че имал симпатии към Лудогорец. Предупредих Георги Йорданов да внимава с назначенията."

“В Пирин (Благоевград) кой е изпълнителен директор? В ЦСКА 1948 кой работи? Ако видите жалбите на даден клуб, ще разберете, че има намеси на съдии. Дали е щатен, дали само помага - няма нищо лошо”, каза Костадин Гергинов, който допълни: “Много съм радостен, че съдии, за които се твърди, че обслужват дадени клубове, показаха, че могат да свирят. За ЦСКА-Локомотив (Пловдив) то не бяха писаници, то не бе чудо. Съвсем обективно се подбират съдиите. Това, че грешат - човешко е да грешат."

“Убеден съм, че атаките са лично срещу мен. Не смятам, че съм направил нещо грешно, че съдиите искам да свирят равнопоставено и да няма чадър”, сигурен е съдийският шеф. Той не пропусна да даде примери и да коментира работата на журналистите. “Онзи ден, гледайки ЦСКА, ваш колега каза, че ЦСКА отстранил руския БАТЕ Борисов. Аз мислех, че е от Беларус. Всички грешат.” 

"Не знам как хигиенистката чисти студиото на едно шоу - то плюнки, то чудо. Когато си пробвал като футболен съдия и не си успял, дай да ги плюем. Синът му е съдия.” 

"Извън атаките в медиите ми се обади един президент преди ЦСКА - Локомотив, Христо Крушарски. Той сподели, че се притеснявал, защото еди кой си си пил кафето с еди кой си. Друг не ми се е обаждал”, завърши Гергинов.