Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешния полуфинален мач-реванш с Лудогорец за Купата на България.

"За нас всички мачове са важни. Убеден съм, че футболистите осъзнават, че това е един от важните мачове и сме в добро настроение. Тренираме, отборът играе добре, от което аз съм много доволен. Създаваме доста положения, не се увенчават с успех, но с постоянство и търпение това ще се случи. Играем добре", започна Пенев.

"С времето това ще се постигне. Имаше една-две контузии, но като цяло разполагам с всички футболисти. Не си правим сметки как и с какъв резултат ще завърши мача. Търсим победата. Как ще я търсим, няма да коментирам. Трябва да играем добре и да вкарваме голове. Това са целите, които поставям пред отбора. Така ще елиминираме всички странични фактори. Визирам съдиите от оня ден. Кабаков ще свири. Много опит, рутина. Аз вярвам, че мачът ще премине в много професионална атмосфера. Не искам да ни помагат, но и да не ни пречат. Така че съм малко по-спокоен."

"Много по-очевадни нарушения има във и извън наказателното поле, които не се дават. Свирете петсантиметровата засада на Йомов, като я има, но после не компенсирайте с измислени дузпи. Обичам да разговарям, търся диалог със съдиите. Не искам да ги критикувам, но това, което ме дразни е когато не са безпристрастни. Когато се появят едни трима, а след това и четвърти, и започнат да развалят работата на двата отбора, това не е нормално."

"Да не повтарям за милиарден и първи път - да свирят това, което е, а не това, което не е, да си го измислят. Това е тема с много дълбочина, но не е сега моментът за коментар. Аз съм смел човек, не ме притеснява нищо. За хубаво или лошо, ще съм тук. Защитавам си клуба, за който работя. Така е и така ще бъде. Момчетата трябва да знаят, че трябва да играем както на “Армията”. И ще постигнем успеха, който желаем."

"Може да има продължения и дузпи. Ако спечелим - перфектно, ако не спечелим - пак перфектно. Продължаваме напред. Трябва ли нещо да се случи? Никога не навеждаме глава. Това е ЦСКА. Особено аз като старши треньор. Докато аз съм треньор, играем само за победа и с високо вдигната глава", завърши Любослав Пенев.