ЦСКА е най-неудобният съперник за Лудогорец на негова територия, пише "Тема спорт". Триумфът с 2:1 на полуфиналите за купата беше четвърти за червените при визита в Разград, с което те еднолично се превърнаха в най-сериозния кошмар за орлите на „Хювефарма Арена”. До онзи ден три успеха като гост над зелените имаше и Локомотив Пловдив - 1:0 за Суперкупата през август 2020-а и двете победи за първенство с 1:0 (август 2018) и 2:1 (май 2017).

На три пъти ЦСКА печели в Делиормана в двубой за Купата на България. Първата армейска победа в Разград беше през есента на 2012 година в първи мач от II-ия кръг на турнира, като Мишел Платини и Лукас Саша носят обрата с 2:1, а въпреки поражението с 0:1 в реванша на „Армията” напред продължават червените. За втори път „Хювефарма Арена” бе превзет в мач за първенство през есента на 2017-а и пак с обрат до 2:1 чрез голове на Каранга и Меркадо. Последните две победи в дома на орлите бяха за купата, а техен архитект бе Любо Пенев - 1:0 на четвъртфиналите през април 2019 година, когато точен бе Рубен Пинто, и тазседмичното 2:1 с попаденията на Енрике и Йомов.

Ел Голеадор пък затвърди традицията да бъде костелив орех в мачовете си с Лудогорец като старши треньор. Начело на три различни отбора Пенев се е изправял общо 9 пъти срещу разградчани, като има 3 победи, 5 равенства и само 1 загуба от тях. Като наставник на Литекс нанася първото поражение в елита за водения от Ивайло Петев тогава новак с 2:1 през есента на 2011 г. Следват два периода за Любо в ЦСКА, като през 2015-а армейците правят нулево равенство у дома, а през 2019-а при двете си визити в Разград в рамките на три дни печелят за купата (1:0) и стигат само до реми 0:0 за първенство.

През този сезон с Царско село пък измъкна два хикса 1:1 в Първа лига, като равенството в столицата беше и последният му мач начело на Царете. За купата обаче Любо падна на осминафиналите с 1:2 у дома - единствената му загуба от Лудогорец. Сладкият реванш обаче дойде с ЦСКА тази седмица. Така в рамките на една кампания Пенев едновременно отпадна и елиминира разградчани.

Снимка: Lap.bg