Старши треньорът на “Болоня” Синиша Михайлович потвърди, че българският национал Валентин Антов ще излезе титуляр в домакинството срещу “Торино” от 32-ия кръг на италианската серия “А” довечера от 21,45 ч. Сръбската футболна легенда коментира специално това в изказването си преди срещата.

“Антов? Ще играе. Дали вярвам в него? Той и Сумаоро могат да се справят добре. Те са футболисти на “Болоня”. Към днешна дата все още не знам дали Антов ще може да ни бъде полезен в бъдеще.

Не съм видял достатъчно от него, но има добри препоръки, след като вече разполага с международен опит благодарение на националния отбор”, казва Михайлович, цитиран от "24 часа".

Антов е преотстъпен от ЦСКА в “Болоня” до края на сезона, а в договора има клауза за откупуването му през лятото. До момента 20-годишният българин има 3 участия в серия “А”. Веднъж бе титуляр.

На 3 март той стартира мача с “Каляри”, загубен с 0:1. Сега му предстои втори мач като титуляр за “Болоня”. Наскоро националният селекционер Ясен Петров разкри, че при визита в Италия е получил обещание от Михайлович да даде повече шансове за изяви на Антов.

До края на сезона в серия “А” остават 7 кръга, а “Болоня” се утвърди в средата на таблицата и е на 12 т. от зоната на изпадащите.