Най-обещаващият талант от академията на ЦСКА - Мартин Смоленски, ще бъде преотстъпен от новия сезон. Ръководството е преценило, че нападателят има нужда от бойно кръщение и опит, който да понатрупа в отбора от Първа или Втора лига.

18-годишният талант получи шансове и с червената фланелка, но засега не успява да ги оправдае. Той влезе в сложни мачове и бе натоварен с голяма отговорност, за която очевидно все още не е готов.

Мартин Смоленски вече веднъж бе пращан в сателита Литекс. Точно тогава обаче първенството ни бе спряно заради пандемията от коронавирус и младият футболист се върна в София.

Няма смисъл вече той да е капитан на юношите старша възраст на ЦСКА, а да трупа опит в мъжкия футбол, пише „Мач Телеграф“ и разкрива още, че двама от основните футболисти на „червените“ ще бъдат запазени за финала за Купата на България. Това са Брадли Мазику и Жеферсон.

Първият получи контузия непосредствено преди дербито с Левски и дори си тръгна с такси от Националния стадион. Той няма да играе в предстоящия мач с Арда за първенство и няма да бъде рискуван и в следващите срещи.

Мазику трябва да се върне на терена малко преди 19 май, за да влезе в игрови ритъм. Все още не е сигурно дали Жеферсон, който доскоро беше с шина, ще е на линия за финала срещу Арда.

Лекарският щаб обаче ще направи всичко възможно бившия национал на Бразилия да бъде на линия и ще зависи от Любо Пенев дали ще разчита на него в най-важния мач за сезона.