Полиция ще охранява буса с техниката и екипа за системата ВАР, която ще дебютира в българското първенство със старта на плейофите. Първи честта да използват нововъведението ще имат ЦСКА и „Арда“, а двубоят е на 3 май от 20:15 часа на стадион „Българска армия“.

От БФС обясниха, че охраната на буса е задължение на клуба-домакин, в случая – ЦСКА. „Червените“ пък заявиха пред „Монитор“, че са наясно с наредбата и са осигурили полицаи, които да осигурят спокойната работа на съдиите с ВАР.

Цялата инвестиция с въвеждането на видео асистирането за съдиите пък струва 1.7 милиона евро, разкри отговорникът Петър Петров. "Милион и 700 000 евро излезе ВАР за четири години, плюс плейофната фаза, коментира той пред „Диема Спорт“.

"Hawk Eye обслужват със свои ванове, без клубовете да плащат за гориво, персонал и хотели. За нас направиха отстъпка и тестваха стадионите безплатно. Клубовете инвестираха само в своята инфраструктура. Стартираме на трети май с първата среща от плейофната фаза ЦСКА срещу „Арда“. Чест да открият ВАР и асистент-ВАР са Ивайло Стоянов и Мирослав Максимов, а главен съдия ще бъде Станимир Тренчев.

За системата по родните терени ще се спазват изискванията на ФИФА, няма да правим интерпретации и волности. Ще се проявяват всички дузпи, директни червени картони и ако има сгрешена идентификация дори при жълтите картони. Сега всички наши съдии ги обучаваме да говорят, да казват всичко, което решават на терена, за да може ВАР да му помогне”, допълни Петров преди дебюта на системата.