Жорди Кайседо ще бъде изненадата в националния отбор на Еквадор за предстоящата световна квалификация срещу Бразилия, убедени са медиите в родината на нападателя. Сайтът elfutbolero.com.ec пише, че мощният таран на ЦСКА е успял да впечатли селекционера Густаво Алфаро.

"Има нападател, който може да е изненадата в състава срещу Бразилия. Няколко тарана се открояват тази пролет и според Густаво Алфаро всеки от тях е "вдигнал ръка" и е дал ясен знак, че иска да облече националната фланелка".

Според обширния материал селекционерът ще получи най-много опции в нападение именно от тарана на ЦСКА.

"Мачът срещу Бразилия ще е лакмус за Еквадор и за това колко може да помогне Кайседо. Той не само че се наслаждава на добри времена в българския си клуб и вкарва всяка седмица, но може да шокира и бразилските защитници. Списъкът на Алфаро все още не е обявен официално, но е ясно, че треньорът следи изявите му изкъсо", пише в статията.

Гостуването на Бразилия е на 5 юни, а 4 дни по-късно е домакинската квалификация срещу Перу. От 15 юни пък Еквадор започва участието си на Копа Америка, като е в група с Колумбия, Венецуела, Перу и Бразилия.