ФК ЦСКА 1948 стигна до минимален успех над действащия носител на Купата на България ЦСКА и записа първата си победа в плейофната фаза на efbet Лига.

Припомняме, че двубоят трябваше да се изиграе на 7 май, а заради многото случаи на коронавирус в състава на новака в елита, те отказаха да се явят на срещата, за което им беше присъдена служебна загуба.

Впоследствие Спортно-техническата комисия към БФС отмени това решение и насрочи нова дата.

ЦСКА имаше превъзходство през по-голямата част от мача, но миг невнимание в защита позволи на Марио Топузов да отбележи победния гол на Националния стадион "Васил Левски".

Жорди Кайседо можеше да възстанови равенството дълбоко в добавеното време, но пропусна от бялата точка.

Въпреки че само преди няколко дни футболистите на Любослав Пенев изиграха тежки 90 минути за Купата на България, днес те показаха добра игра и единственото, което им липсваше, е попадение.

С поражението ЦСКА загуби възможността да се пребори за второто място с Локомотив Пловдив, тъй като "смърфовете" имат аванс от 4 точки, а остава само един кръг.

В него "армейците" приемат Берое на стадион "Българска армия", докато новакът в елита ще се изправи срещу Лудогорец в София.


Марио Топузов обстрелва противниковата врата още преди да са изминали 60 секунди, но топката влетя встрани от целта.

"Армейците" отговориха с опасен изстрел на Тибо Вион, но Даниел Наумов внимаваше и успя да се намеси.

В 22-ата минута Мено Кох прати топката в мрежата, но попадението бързо беше отменено заради игра с ръка на нидерландския бранител.

3 по-късно неговият сънародник в защита – Юрген Матей, засече центриране от ъглов удар, но стреля право в ръцете на домакинския страж.

Малко преди да измине половин час игра Даниел Наумов се отчете с нова добра намеса под рамката, отразявайки изстрел от далечно разстояние на Джером Синклер.

В 32-ата минута Тиаго също опита удар извън наказателното поле и за пореден път вратарят на новака в елита отрази успешно.

Малко след това като по чудо ЦСКА не откри резултата. Героят от мача за Купата на България – Бисмарк Чарлс, бе изведен на страхотна стрелкова позиция и отново Наумов се оказа последната пречка пред гола.

В добавеното време на първата част Георги Йомов успя да се разпише, но и това попадение не беше признато заради игра с ръка.

"Армейците" започнаха по-активно и след почивката, а 5 минути след началото на второто полувреме Наумов отново трябваше да се намесва след удар с глава на Кайседо.

От другата страна, Димитър Евтимов допусна грешка при изнасянето на топката, но бързо се поправи и запази резултата непроменен.

С едно от редките си положения домакините откриха резултата в 65-ата минута. Марио Топузов бе изведен очи в очи със стража на ЦСКА и хладнокръвно го преодоля за 1:0.

Гостите бързо опитаха да върнат попадението, но Мартин Смоленски стреля високо над целта.

Футболистите на Любослав Пенев се втурнаха в търсене на изравнителен гол, но домакините се отбраняваха добре.

В добавеното време на срещата главният съдия Георги Кабаков прибегна до системата за видеоповторение, благодарение на която отсъди 11-метров наказателен удар в полза на ЦСКА.

Жорди Кайседо се нагърби с изпълнението, но то беше изключително слабо и Даниел Наумов отрази с крак, с което запази 3-те точки на своя отбор.

ФК ЦСКА 1948 – ЦСКА 1:0

Голмайстори:

1:0 – Топузов 65‘

ФК ЦСКА 1948: Наумов, А. Александров, Петров, Пиргов, Марин, Чочев, Хайдаров (Климентов – 46‘), Топузов (Дамянов – 78‘), Бастунов (Василев – 86‘), Д. Александров (Д. Митков – 68‘), Русев

ЦСКА: Евтимов, Турицов (Юга – 60‘), Матей, Кох, Мазику (Занев – 46‘), Вион, Тиаго, Кери, Йомов (М. Митков – 68‘), Синклер (Смоленски – 60‘), Чарлс (Кайседо – 46‘)