ЦСКА обяви първото си ново попълнение за следващия сезон. Това е френският офанзивен халф Йоан Баи. Той идва от Кане Русийон и в съобщението на "червените" е обявено, че става въпрос за трансфер.

Това означава, че от "Българска армия" са платили, за да вземат 25-годишния футболист, но сумата не се разкрива.

Съобщението на ЦСКА без редакторска намеса:

Армейци,

Френският офанзивен халф Йоан Баи е първото ново попълнение на тима за предстоящия сезон.

Футболистът, който скоро ще навърши 25 години, премина успешно медицински прегледи и официално подписа с червените.

Преди това клубът ни финализира детайлите по трансфера с досегашния му отбор Кане Русийон. Баи е кадър на школата на Амиен, но досега кариерата му е преминала през по-скромни отбори в Родината му.

През пролетта играчът впечатли с изявите си в турнира за Купата на Франция, където беше с основен принос за успешното представяне на Кане Русийон. Изявяващият се като крило и зад нападателите състезател донесе сензационната победа за тима си срещу гранда Олимпик Марсилия. След това пак с негово попадение бе елиминиран втородивизионния Булон, а на ¼ финалите в надпреварата Баи бе трудно удържим и за защитата на елитния Монпелие.

Наред с договора си, французинът получи и индивидуална програма, изготвена от треньорския щаб на ЦСКА, по която да тренира. Той ще започне още от първия ден подготовка с носителите на Купата на България.