Новакъв във френската Лига 1 Клермон проявява сериозен интерес към един от най-важните футболисти на ЦСКА Брадли Мазику, пише Foot Mercato. 

Според публикацията, спортно-техническото ръководство на французите е останало впечатлено от изявите на Мазику през изминалия сезон с "червения" екип. Новакът в Лига 1 е готов да извади 1 250 000 евро за африканеца. 

Договорът на конгоанския футболист с ЦСКА е до лятото на 2022 година. Наскоро се появиха информации, че българският клуб иска да удължи контракта с 12 месеца.

Мазику бе привлечен в ЦСКА преди две години. Той веднага се наложи като несменяем титуляр. През 2019/20 бе на терена в 25 шампионатни срещи, колкото записа и през изминалата кампания в efbet Лига.

Той вкара и един гол при гостуването на Ботев Пловдив (3:0). Наред с това Брадли бе на терена и в 5 срещи за Купата на България, като със силните си игри имаше основен принос за вдигането на трофея. В Лига Европа той записа 8 двубоя.Това не остана незабелязано от селекционера на Конго Пол Пат.