Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов внесе яснота по повод твърденията, че в защитната си теза "армейците" са претендирали, че са наследник на Литекс. Той бе категоричен, че ЦСКА никога не е претендирал да бъде наследник на клуба от Ловеч, каквито информации излязоха по-рано.

"Те излязоха с официална позиция и казаха: ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество. Тази полемика според мен се води единствено в България. Мисля, че за Световната(ФИФА) и Европейската централа(УЕФА) този въпрос не седи отдавна", каза пред bTV адвокатът на "армейците" Станислав Трендафилов.

"Литекс е абсурдна теза. Никога не сме твърдели, че сме Литекс. Защитната теза е, че чисто юридически ЦСКА не може да се обвърже със старото дружество, което дори още съществува. Чисто юридически няма идентитет между старото фалирало дружество и ЦСКА София. Разбирам, че на голяма част от феновете подобна защитна теза не им харесва с оглед, че ние сме ЦСКА и че ФИФА казва така", обясни Трендафилов.

"ФИФА много добре разбира, че една голяма част от парите, с които се погасяват дълговете, са осигурени от "ЦСКА София" и "Ред Енималс", каза още адвокатът на "червените".