Новопривлеченият от словашкия Тренчин босненски плеймейкър Хамза Читакович ще има тежката задача да замести в ЦСКА Тиаго Родригес, пише "Тема:Спорт".

Както е известно, португалецът почти сигурно ще напусне, въпреки желанието на наставника Любослав Пенев да го задържи поне за мачовете от евротурнирите.

Според спортно-техническото ръководство на армейците Читакович притежава почти същия профил, като е дори по-офанзивен футболист от Тиаго и може да оправдае очакванията.

Основната позиция на родения на 15 януари 1997 година футболист е на плеймейкър (зад нападателя), но нерядко е използван и на върха на атаката. Той е висок 186 сантиметра и силният му крак е левият.

Хамза има 5 мача за младежкия национален отбор на Босна и Херцеговина, в които е отбелязал 1 гол. В последните 4 години Читакович е бил сред най-силните футболисти на Тренчин, като е бил и един от най-големите любимци на феновете.

За четирите сезона в словашкото първенство той е изиграл общо 106 мача, в които е отбелязал 39 гола. В Лига Европа новото попълнение на ЦСКА има 12 мача и 4 гола.