Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато е влязъл в полезрението на полския Гурник (Забже), пише "Тема Спорт". Агенти, близки до завършилия на 10-о място в последната кампания на Екстракласа, вече са проучили възможността бразилският страж да бъде купен от "червените".

Поляците изпитват сериозна нужда от подсилване на този пост, след като договорите на двамата основни вратари Мартин Куди и Давид Кудла изтичат в края на месеца и почти сигурно те ще напуснат като свободни агенти.

От Гурник са склонни да платят около 300 хил. евро за Бусато, но от Борисовата градина вероятно ще отхвърлят подобна оферта, тъй като цената, поставена на вратаря, е по-висока.

Бразилецът пристигна на "Българска армия" през лятото на 2019 година като свободен агент, а в последните 18 месеца е почти неизменно под рамката. Той се отличи с важни спасявания на дузпи, включително срещу БАТЕ Борисов по пътя към групите на Лига Европа през 2020 година.

През зимния трансферен прозорец също се заговори за интерес към 30-годишния Бусато, но до сделка не се стигна, а ръководството на "армейците" показа, че държи на него.