ЦСКА извъртя 0:0 с Лиепая на стадион "Българска армия" в първа среща от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите.

Така всичко в тази двойка ще се реши след седмица в Латвия.

Неприятна контузия в мача получи Вальо Антов, който малко преди края на полувремето бе изритан в главата, след което бе превързан на терена и откаран с линейка в "Пирогов".

По този начин ЦСКА във втори пореден официален мач не успя да вкара гол, след като преди дни падна с 0:4 от Лудогорец за Суперкупата на България.

Феновете на "армейците" изразиха подкрепата си към Любо Пенев, скандирайки името на треньора. След срещата обаче имаше недоволни запалянковци, които силно се надяваха на победа тази вечер.


През първото полувреме червените бяха по-добрият отбор на терена и имаха по-чисти положения за гол. В 11-ата минута Греъм Кери центрира добре от лявото крило, но вратарят на Лиепая се намеси и не позволи на Жорди Кайседо да стреля с глава.

Малко по-късно Вилдсхут получи добра топка по лявото крило и опита да направи двойно подаване с Амос Юга. Вътрешният полузащитник на армейците обаче не успя да овладее добре топката и тя бе изчистена от бранител на латвийците.

В 20-ата минута ЦСКА създаде много добро положение пред вратата на Лиепая. Амос Юга хитро намери Йоан Баи в наказателното поле на съперника. Крилото обаче не овладя добре и топката му избяга. Баи подаде на Видсхут, който опита да намери свой съотборник, но защитата на гостите се справи.

В 41-ата минута Валентин Антов получи много тежък удар в главата от играч на Лиепая. Централният бранител трябваше да изллезе от терена, за да може лекарският щаб да спре кървенето от челото на младия играч.

В последствие Антов бе откаран с линейка извън стадиона. До края на първата част нямаше повече опасности пред някоя от двете врати и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част старши треньора на ЦСКА Любослав Пенев пусна в игра Пламен Гълъбов и Георги Йомов на мястото на Валенетин Антов и Йоан Баи. Армейците продължиха да атакуват и в 55-ата минута Жорди Кайседо бе повален в наказателното поле на гостите, но главният арбитър остана безмълвен.

Междувременно в игра се появиха и Ахмед Ахмедов и Хамза Чатакович, които замениха Жорди Кайседо и Яник Уайлдшът. В 74-ата минута Греъм Кери центрира хубаво от левия фланг, след което защитник на Лиепая замалко да си отбележи автогол, но вратарят успя да спаси.

В добавеното време Чатакович пропусна отлично положение за гол след като стреля силно от близка дистанция, но изстрелът му мина над вратата. Така срещата приключи при нулево равенство. Реваншът е след седмица в Латвия.

ЦСКА - Лиепая 0:0

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 26. Антов, 18. Мазику, 3. Жеферсон, 21. Юга, 7. Баи, 30. Вилдсхут, 8. Кери, 9. Кайседо

Лиепая: 12. Звиедрис, 33. Кейта, 55. Шимич, 27. Исайевс, 2. Жулевс, 8. Биарожкин, 15. Ткачук, 25. Бага, 22. Хоган, 9. Додо, 45. Миросавлйев