Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира трудния успех с дузпи над „Лиепая“ във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите.

"Армейците" продължиха след 3:1 при дузпите, а това бе пети дебют за Младенов начело на тима. Той отчете ролята на Густаво Бусато, който спаси две дузпи. Наставникът наблегна и върху психическата устойчивост на неговите момчета.

"Мисля, че можехме да си решим мача, особено ситуацията на Кайседо. Бусато мисля, че беше над всички, той ни донесе победата. Дузпите са рулетка, но и психиката на един играч е много важна. Радвам се, че издържахме. Знае се, че има напрежение в отбора. Не виждам разлика в играта на „Лиепая“. Ние отпаднахме физически и затова отидохме на дузпи", започна Младенов, цитиран от "Монитор".

"Радвам се за този успех, надявам се да отстраним напрежението, да вдигнем самочувствието. Надявам се Антов и други играчи да се възстановят, да създадем по-голяма конкуренция. Имаме добра основа, над която да надградим. Имаме млади футболисти, с качества", допълни още той.

"Мисля, че стояхме компактно, разчитахме на остротата по крилата. Постепенно играта се изравни. Всеки един треньор мисли за всяка една ситуация. Изпълнителите на дузпи ги бяхме определили предварително. Знаехме, че такъв сценарий е възможен", обяви треньорът.

"В ЦСКА трябва да имаме малко повече търпение към чужденците, за да се приспособят. Бусато има класа и на такива играчи трябва да се дава повече време и за адаптация на живота в България. Бусато израства с всеки сезон", похвали го Младенов.

"Нещата станаха на пожар, изведнъж, няма време за нищо. Дори не познавам някои от футболистите. Всеки треньор иска нови играчи, но нека първо да опозная наличните. Виждам, че имаме основа и качество, което може да развием. Трябва ни повече конкуренция - тя ражда качество", завърши опитният наставник.