Великият Димитър Пенев пропусна полета за Латвия миналата седмица и не бе с отбора за гостуването на ЦСКА на "Лиепая" от Лигата на конференциите. След като Стратега близо седмица не обясни причината за изненадващото си отсъствие. Вчера „Мач Телеграф“ се свърза с треньор номер 1 на ХХ век, който засегна не само случващото се на „Армията“, но и това на олимпиадата в Токио.

- Г-н Пенев, как сте? Миналата седмица пропуснахте полета за Латвия и не бяхте с ЦСКА за реванша с "Лиепая", спечелен драматично с дузпи...

- Добре съм, жив и здрав. Не е най-важното, че не съм пътувал. Важното беше, че отборът успя да елиминира латвийците.

- Сега предстои друг много тежък мач – срещу "Осиек" на „Васил Левски“. Какво очаквате от него?

- Всички ние – шефове, фенове, чакаме победа от ЦСКА. Да, тя не е задължителна, но ще е добре за всички нас да победим. Всичко обаче е в ръцете на футболистите. Те трябва да забравят всичко, което се е случило досега.

- Това, че отборът няма мачове от първенството и треньорът Стойчо Младенов има повече време за работа с футболистите, как според вас ще се отрази на ЦСКА?

- Вече ви казах, че за футболистите, когато започне мачът, няма значение кой е техният треньор. Те трябва да играят за себе си. Да направят така, че да имат права за финансирането си. При един добър резултат, бъдете сигурни – и ръководството ще е по-благосклонно.

Цялото интервю с легендата четете в днешния брой на "Мач Телеграф"