Хърватските медии са съкрушени от загубата на Осиек с 2:4 от ЦСКА в първия мач от трети кръг на Лигата на конференциите. Сайтът jutarnji.hr обяви, че от ерата Биелица никой не е играл толкова настървено срещу Осиек. 

„Осиек претърпя тежко поражение в в София и в крайна сметка трябва да се задоволи с това 2:4. ЦСКА приветства тима ни след бурни десет дни, в които много глави "паднаха". Целият спортен екип на българите беше уволнен - от спортния директор, който беше спасен от полицията от фен, до треньора. Може би тази нестабилна атмосфера също е повлияла на тима. Българският клуб очакваше подкрепата на не по-малко от 20 000 фенове, което е максимумът, който е позволен предвид протоколите за пандемия в България, които позволяват половината капацитет на стадиона да бъде запълнен, но трябваше да се задоволи с не повече от 6000. Но дори и този брой беше достатъчен за силната подкрепа на трибуните, които видяха страхотно представяне на своя отбор през първото полувреме. И лош Осиек, който не приличаше на себе си. Без съмнение това беше най-лошото от бяло-сините, откакто ги води Ненад Белица”, пише сайтът, цитиран от "Труд".

„Само за 15 минути хърватският вицешампион получи цели три гола.  Осиек игра лошо, в контра-ритъм, беше бавен без енергия и синергия. Разликата в агресивността на двата отбора беше повече от очевидна и с такъв подход славянският отбор нямаше шанс. Футболистите на ЦСКА надушваха "кръв", непрекъснато проникваха през десния фланг и тази тактика им се отплати. В 38 -ата минута Ивушич отново извади топката от мрежата. Турицов вкара отдясно, а Кери удвои предимството на отбора си с глава.  В ерата на Биелица никой противник не е играл с Осиек по този начин, в нито един момент доминирането на противника не беше под въпрос. Белица се опита да промени хода на мача с промени, той изтегли от играта дори най -добрия си нападател Рамон Миерес , който не успя да направи нищо. Това донесе известен баланс в мача, но кошмарната нощ продължи с нов гол на ЦСКА. В края Топчагич вкара и даде известна надежда на Осиек, която ще бъде последвана от невъзможна мисия след седмица. Добрата новина е, че Осиек не може да играе по –лошо”, завършват трагично колегите от сайта.