Бившият треньор на ЦСКА Любо Пенев обяви на извънредната си пресконференция, че Стойчо Младенов само "мрънка", "врещи" и "мяука".

"Когато има договорки, е редно да се спазват. Имах договор с ЦСКА година и три месеца. Март месец догодина се събираме и решаваме дали ръководството е доволно и дали не. Това е съвсем нормално".

"С моето назначение целите бяха две. Може да се вземе Купата и феновете да са доволни. Това се и случи. Смяната на треньора не е изненада. Не е това начина обаче. Например един Стоян Колев, който в момента е треньор на вратарите, още от два месеца се хвали, че ще става треньор в ЦСКА. Неслучайно и Стойчо Младенов бе сигурен, че ще стане треньор. Тази промяна е подготвяна от много време". 

"Защо този треньор не дойде април месец или в началото на лятото? Виждал съм го Стойчо два пъти тук, един път след Арда за Купата. Втори път преди началото на първенството".

"Не съм ядосан, искам ЦСКА да се развива, но се работи на парче. Не ми харесва начина, по който става тази промяна. Нищо повече. Разговарял съм основно с директорите и със Стойчо Стоилов. На мен ми се обади Стойчо Стоилов, за да ми каже, че всички ни махат. Дразня се, когато се показват други колеги, визирам Стойчо Младенов, който не спира да мрънка и да врещи. Той получава една много добра база и наследство".

"Не може един треньор да не е част от селекцията, но аз мога да работя с всички футболисти. Ръководството на ЦСКА се занимава изцяло със селекцията на клуба. Ръководството трябва да внимава с Младенов, защото той обича да се занимава с всички трансфери под всякаква форма. Това не е тайна", коментира Пенев. 

"Колегата Стойчо Младенов да престане да мрънка, да мяука и да се оплаква. Има прекрасно наследство и да го развива. Ако не разбира, това си е негов проблем. От две седмици тренира отбора вече. Аз съм направил максималното с този отбор. И нещо друго - ако Младенов е недоволен от отбора, защо го поема? Стой си вкъщи, а подготвяш промяната 2,3,4 месеца? Не толерирам твърдения от хора, които не разбират", завърши Любо.