Тази вечер от 22:15 часа ЦСКА гостува на Осиек в мач реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Преди седмица на "Васил Левски" армейците играха много силно, като могат да съжаляват, че победиха само с 4:2.

Преди мача в София настроенията сред феновете на ЦСКА не бяха особено оптимистични с оглед слабото представяне на отбора от началото на сезона.

Позитивните сценарии, на които се надяваха, бяха Стойчо да излъже или, по-точно казано, да "изклати" хърватите по рецепта "а ла Люпко Петрович" отпреди две години, когато двата тима отново се срещнаха, а ЦСКА продължи след дузпи.

С представянето си в първата среща обаче футболистите на Младенов сериозно вдигнаха летвата. ЦСКА сам се задължи днес да довърши започнатото и да отстрани Осиек, пише "Тема:Спорт".

При успех на "Градски върт" довечера армейците ще останат на едно стъпало от голямата цел - групите на новосформирания турнир на УЕФА. На пътя им ще стои победителят от двойката ТНС - Виктория Пилзен, завършили 4:2 в полза на уелсците в първия мач помежду им в Кардиф. Ответната среща е тази вечер от 20:00 часа в Чехия. Съперници, които се преодолими, особено ако в Борисовата градина са се насочили към бутане на Лудогорец от трона в българския футбол.

Разградчани са на прага на групите на Шампионската лига, а армейците са длъжни да им отговорят поне с тази фаза на Лигата на конференциите. В противен случай думите на Стойчо Младенов за прекъсване на хегемонията биха звучали далеч от реалността.

Плюс за ЦСКА е, че дългогодишното правило за гол на чужд терен бе отменено от УЕФА през това лято. Двата гола на Осиек в София вече нямат никакво значение и въпреки че на футболните фенове им е все още трудно да свикнат с промените, резултатът от миналия четвъртък е чисто и просто 2:0 в полза на ЦСКА. Двата гола аванс обаче няма да повлияят съществено на тактиката на Стойчо Младенов и армейците няма да излязат в глуха отбрана довечера.

Поне това са анонсите, дадени от треньорския щаб. Тимът ще играе в схема 4-2-3-1 със същия стартов състав като в първия мач. Бусато ще иска да се реваншира за грешката си при втория гол на Осиек в София, а пред него ще действат Мазику, Антов, Матей и Турицов. Юга и Жеферсон ще са опорни полузащитници.

Греъм Кери, който бе неуловим за хърватите преди седмица, отново ще действа зад нападателя Кайседо. По крилата ще атакуват Вилдсхут и Йомов, съответно отляво и отдясно.

ЦСКА имаше достатъчно време за подготовка за реванша, защото мачът с Лудогорец, който трябваше да се играе в неделя, бе отложен. В същия ден Осиек гостува на Хърватски драговоляц в местното първенство, като се наложи с 2:1, а Ненад Биелица даде почивка на доста от титулярите, които ще стартират днес.

Треньорът на хърватите е принуден да действа на принципа "всичко или нищо", но наличието на само едно изявено дясно крило срещу петима леви и четирима централни нападатели прави най-ефективната възможна система 4-3-3 трудна за изпълнение.

Очакванията са отляво да стартира някой измежду Петар Бочкай и Амер Хирош, който да замени разочаровалия в първата среща с ЦСКА Дамян Бохар, бивш играч на Мура, участвал при отстраняването на червените преди 9 години.

Биелица може да потърси изненада с направилия страхотен мач през уикенда Антонио Манце, който да замени инертния аржентинец Рамон Миерес.

Дебютиралият срещу Хърватски драговоляц Карло Бартолец ще заеме мястото си като десен бек, а фактът, че Марио Юрчевич е единственият типичен ляв бек, вероятно ще запази позицията му в стартовия състав.

В ЦСКА отново ще заложат на игра по фланговете. Но трябва да бъдат много внимателни при високите топки в наказателното си поле, където е силата на Осиек.