ЦСКА победи Осиек с 4:2 на стадион "Васил Левски" преди седмица, а тази вечер гостува на "Градски върт" в реванша с единствената цел да си осигури продължаване напред.

За изпълнението й не е задължителна победа. Равенство и дори загуба с един гол разлика биха свършили идеална работа на армейците. Едва ли обаче привържениците на тима се надяват на защитна игра и треперене до края на мача.

Стойчо Младенов обеща, че тимът няма да излезе, за да се отбранява, и ще гони победата. Ако я постигне, то Хърватска ще се превърне в 20-ата държава, в която ЦСКА има победа в евротурнирите, пише "Тема:Спорт".

Армейците имат само един официален мач в адриатическата страна - преди два сезона срещу днешния си съперник. Тогава Осиек заличи победата на червените от първия мач в София и се стигна до продължения и дузпи, при които родният тим надделя.

ЦСКА е българският рекордьор по брой покорени държави, като любими дестинации на червените са Албания и Австрия, където имат по 3 победи, и Англия, където успехите са два, но са с най-голяма стойност.

Действащите европейски шампиони Нотингам и Ливърпул са победени с по 1:0 през 1980-а и 2005 година насред родината на футбола. Иначе ЦСКА ще играе срещу победителя от двойката Виктория Пилзен - ТНС в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите, ако преодолее Осиек.

Първият сблъсък в Уелс изненадващо завърши 4:2 в полза на домакините, а реваншът е днес от 20:00 часа. Армейците са решили да не изпращат свой представител на срещата.

Анализаторът Христиан Христов, който посети последните 2 мача на Осиек в местното първенство - срещу Славен Белупо и Хърватски драговоляц, вчера излетя с делегацията на ЦСКА и днес ще присъства на стадион "Градски върт", където ще подкрепи тима.

При успешна развръзка тази вечер Христов ще бъде командирован за неделния двубой на следващия съперник. Виктория Пилзен гостува на Слован Либерец от 20:00 часа, а ТНС също е гост в първия кръг на уелския шампионат.

Светците се изправят срещу Нютаун от 16:30 часа. При заминаването на армейците за Хърватия впечатление направи тяхната визия. Целият спортно-технически екип бе облечен със стилни костюми, футболистите носеха черни сака, бяла риза и червена вратовръзка, а треньорите - сиви сака, бяла риза и черна вратовръзка.