ЦСКА ще задържи със сигурност защитника Валентин Антов за мачовете с Виктория Пилзен.

Съдбата му ще се реши след изиграването на двата плейофни сблъсъка от квалификациите за влизане в групите на Лигата на конференциите, пише "Тема Спорт".

Както е известно, оферта за бранителя е постъпила в офисите на "Българска армия" от италианския Монца.

Предложението принципно удовлетворява на този етап ръководството на червените, но въпреки това те не бързат да вземат решение и да дават категоричен отговор на тима, собственост на Силвио Берлускони.

Причината е, че Стойчо Младенов иска да разчита на Антов в плейофните двубои за влизане в групите на Лигата на конференциите.

В същото време ситуацията с Мено Кох все още е неясна и затова от ЦСКА няма да се лишат от 20-годишния бранител точно в този момент и ще изчакат до края на август, когато затваря и трансферният прозорец в голяма част от първенствата.

Евентуално силно представяне на Валентин Антов в мачовете с Пилзен може да повиши цената му и ЦСКА да успее да реализира по-успешна сделка за правата му спрямо предложенията, които на този етап са актуални.

Ако ЦСКА влезе в групите, то е възможно Антов да бъде задържан до края на календарната година.

В противен случай обаче трансферът му е на 99% сигурен и той ще се раздели с клуба в края на август.

Юношата на червените е пропуснал само един от шестте официални мача на отбора от началото на кампанията.

Той не взе участие в първия шампионатен кръг заради контузията, която получи по време на двубоя с Лиепая на "Армията" (0:0), когато бе принудително сменен.

Снимка: БГНЕС