Виктория Пилзен е домакин на ЦСКА в първи плейофен мач за влизане в груповата фаза на Лига на конференциите. Двубоят на "Досан Арена" започва в 20:00 часа.

До момента "червените" елиминираха Лиепая след дузпи и хърватския Осиек със солидно представяне. Чехите не могат да се похвалят с особено впечатляващи мачове в турнира до момента. Във втория квалификационен кръг Пилзен отстрани Динамо Брест след две победи с 2:1. В третия кръг пък имаше доста големи трудности срещу Дъ Ню Сейнтс, като загубиха първия мач в Уелс с 2:4, а след това спечелиха реванша с 3:1 и отстраниха съперника си чак след изпълнение на дузпи.

Статистиката показва, че българските тимове не отстъпват на чешките – по 6 победи и загуби, 5 равенства, но имаме 6 продължавания при 2 отпадания. Едното елиминиране е на сметката на ЦСКА. Това се случва през сезон 1961/62 при първата ни среща със съперник от тази страна. Дукла Прага се оказва непреодолимо препятствие за "червените", тогава Чехословакия, но в статистиката разглеждаме отбори само от Чехия.

През 1989/90 ЦСКА елиминира за КЕШ Спарта Прага след 2:2 като гост и 3:0 у нас, а през 2005/06 пада с 2:4 от Славия Прага в групите за Купата на УЕФА. За отбелязване е още, че  роден тим никога не е печелил на чешка земя – 3 равенства и 6 поражения.

Иначе Чехите са много опитен турнирен боец и ЦСКА трябва много да внимава. Възпитаниците на Михал Билек имат само една загуба на своя стадиона в Европа в последните си 15 мача, която идва от Реал Мадрид (12 победи, 2 равенства).

Очаква се Хрушка да застане на вратата на Виктория. Пред него в отбрана най-вероятно ще играят Хавел, Перница, Брабец и Хибш. Яношек ще е в ролята на дефанзивен халф, а пред него ще действат Буха и Шулц. По двете крила ще атакуват Ба Луа и Москера, а нападението ще води Богел. 

Стойчо Младенов няма да прави промени по състава си. Под рамката ще застане Бусато. Карето в отбрана пред колебливия бразилец ще включва Турицов, Антов, Матей и Мазику. В средата на терена ще действат Жеферсон и Юга, а пред тях в ролята на плеймейкър ще е Кери. Вилдсхут и Йомов ще нападат по крилата, а на върха на атаката ще е Кайседо.