Бившият треньор на ЦСКА - Миодраг Йешич, сподели очакванията си за днешния мач на ЦСКА срещу Виктория (Пилзен). Сърбинът е на мнение, че "червените" могат да се борят с Лудогорец за титлата, но само ако направят серия от победи. 

"Почивам си в Белград. С либийския ми отбор приключихме. Там е позволено да играят трима чужденци. Аз исках други, а не тези, с които разполагаше клубът, и не се разбрахме. Сегашното ръководство ще е до края на годината. Тогава има избори в страната, ще има такива и в клуба. В момента имам няколко предложения и скоро ще стане ясно къде ще работя. Няма да е в Сърбия, тук не искам. Работил съм на три континента - Европа, Азия и Африка и нямам проблеми. Няма да казвам откъде са офертите, защото докато не подпиша, не обичам да говоря", започна Миодраг Йешич пред "Мач Телеграф".

"Двата мача с Осиек бяха проведени прекрасно. Аз не бях изобщо изненадан, че ЦСКА продължи напред. Когато пак играха преди 2 години с Осиек, бях на "Армията" и изгледах победата с 1:0. Сигурен бях в успеха, защото ЦСКА има много качествен състав. Очаквам да елиминира и Виктория Пилзен. Няма да е леко. Наблюдавал съм чешкия отбор. Никак не са слаби, но и въобще не са непобедими. Пожелавам от сърце успех на ЦСКА и на Стойчо Младенов. Знам, че както от чуждите треньори аз съм най-обичаният, от българите феновете харесват най-много него. Сега той си е у дома и се надявам да върне добрите времена за ЦСКА", сподели Йешич.

Той е на мнение, че "червените" могат да се противопоставят по-успешно на Лудогорец през този сезон, но им трябва повече постоянство. "Проблемът в предишните години беше, че ЦСКА не успяваше да се възползва от грешките на Лудогорец. Те падат, а на следващия ден ЦСКА също пада или прави равен. Лудогорец допусна достатъчно много грешни ходове, от които ЦСКА не успя да се възползва. Мисля, че ако отборът влезе в по-дълга серия от победи, може да се надява да направи първенството в България далеч по-интересно и оспорвано",  сигурен е шампионът с "червените" от 2005 година.

Той призна, че се чува с Гриша Ганчев и Данаил Ганчев. "Говорим си от време на време, обаждам се да честитя някоя победа на ЦСКА. Иначе, откакто не съм в България, имах две предложения за работа в български клубове, но не приех. Разбира се, че бих се върнал в страната ви, ако имаме единомислие с ръководството, което ме кани, за бъдещето, за целите, плановете и амбициите, като разбира се, предпочитам да съм в отбор, който има големи амбиции, а не само да развива млади играчи. Разбира се, може и в такъв, но с ясна програма на първата година какво трябва да се постигне, на втората и така нататък. Пожелавам успех на ЦСКА и призовавам феновете както винаги да продължават да стоят зад отбора в хубави и лоши моменти", завърши Йешич.

Снимка: БГНЕС