Бразилският вратар на ЦСКА Густаво Бусато имаше онлайн участие във футболен подкаст в родината си. Стражът говори по актуалните теми около представянето на армейците и разказа интересни неща за престоя си в България.

ЗА УСПЕХА СРЕЩУ ПИЛЗЕН
Дължим победата над Виктория най-вече на нашите фенове. Пилзен е солиден отбор, който рядко губи у дома в евротурнирите. Падали са само от Реал Мадрид и Барселона в последните години. Задачата в реванша беше трудна, но не и невъзможна. Когато феновете ни запяха, ни вдъхнаха нужните сили, еуфория и желанието за обрат и победа. Направихме 2:0, а те не спираха да пеят и да ни подкрепят. Това даде още повече сила в краката ни и така се стигна до последната минута на продълженията, когато отбелязахме гол и резултатът стана 3:0. Беше невероятно изживяване. Феновете нямаше как да видят миналогодишната победата в Базел и да изживеят тази емоция и сега се радваха двойно повече. Цяла седмица хора ме срещаха по улиците и ми благодариха.

ЗА ЖРЕБИЯ ЗА ЛК
Няма да има лесен мач. Всички съперници са много силни и здрави. Рома е основен кандидат за спечелване на целия турнир. Ние и миналата година играхме с тях в една група. Направихме 0:0 в Рим, а вкъщи ги победихме с 3:1. Да, сега мачовете ще са различни, но нашите мечти са големи. Защо да не ги излъжем пак?

ЗА ИДВАНЕТО В ЦСКА И ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ
Много бързо се адаптирах към отбора. Когато пристигнах, тимът се нуждаеше от вратар, грабнах си шанса и сега се чувствам много добре. През изминалия сезон направих и рекорд за мачове без допуснат гол. Надявам се да направим добър сезон, да се представим добре в Лигата на конференциите и да станем шампиони. Чувствам се много добре в страната. Тук се роди моята дъщеря. В България се промени животът ми. Тук съм със съпругата си, която също много харесва София. Даже не мога да кажа, че ми липсва нещо от Бразилия, защото тук и храната ми харесва и като цяло София е много спокоен град, в който се чувстваме отлично. Имам още време, което да прекарам в този град, а той може да ми предложи още хубави моменти. Договорът ми с ЦСКА е до края на сезона, но с радост бих останал в клуба и след това.

ЗА ДЕРБИТО С ЛЕВСКИ И БИТКАТА ЗА ТИТЛАТА
Феновете ни са невероятни, направо фанатични, особено преди дербито с Левски. Ако победим в този мач, всичко е наред, всички са щастливи и сме най-големите. Но ако загубиш, една седмица си седиш само вкъщи, защото е малко страшно, ако те видят на улицата. Лудогорец не са лоши, но две години ги елиминираме за Купата на България, сега ще опитаме да ги спрем и за титлата. Ще е трудно, но не и невъзможно.

ЗА СНЕЖНАТА БИТКА СЪС СЛАВИЯ
Беше много трудно. Толкова беше студено, че снегът, който валеше, направи терена лед. Никой не си чувстваше краката. Линиите на игрището се скриваха много бързо. Играхме с оранжева топка. За вратарите беше още по-трудно в тази ситуация. Мисля, че по време на мача беше -20 градуса. Това беше най-трудният двубой в кариерата ми. Но за щастие, спечелихме с 1:0. Никога няма да забравя този мач.

ЗА ХРИСТО СТОИЧКОВ
Нямам думи да изразя какво почувствах, когато имах възможността да разговарям с него лице в лице. Той не е човек, той е идол във футбола. Хората в България повече го уважават и обичат и от президента на страната.