Новото попълнение на ЦСКА Карол Метс е имал реален шанс да подпише с клуб, с който да играе в европейските турнири, но не го е сторил, съобщава dsport.

Става дума за Флора Талин, който влезе в групите на Лигата на конференциите, както и ЦСКА. Защитникът обаче няма да може да играе за "армейците" в турнира, тъй като картотеката за груповата фаза бе до 2 септември.

Според медиите в Естония Метс е изчаквал до последно да си намери отбор в чужбина, въпреки че води подготовка именно с Флора. Той дори е участвал в тренировките на отбора преди евромачовете, които се оказаха съдбоносни за Флора при преди първото участие на тима в групова фаза в европейски клубен турнир.

През изминалия сезон Метс игра в Саудитска Арабия, но изрази разочарованието си от футбола там пред медиите в Естония. Той е твърд титуляр в националния отбор на прибалтийската държава.

В началото на месец август футболистът е имал опции да се завърне в шведското първенство или да замине за Япония, но това така и не се е случило. Той бе спряган също така за испанския Мирандес, но и този трансфер не се е осъществил.

В крайна сметка защитникът се договори с ЦСКА и бе представен като ново попълнение на "червените".