ЦСКА направи грандиозна издънка срещу Славия и стигна само до равенството 1:1 на "Армията".

"Червените" дръпнаха в резултата чрез Жорди Кайседо в 62-ата минута, но "белите" изравниха в добавеното време чрез Мартин Атанасов (91).

Срещата бе истинска битка, като и двата отбора заслужават само добри думи за представянето си в този мач.

Трябва да се отбележи, че Славия игра в намален състав след 54-ата минута, когато от игра бе изгонен Нгуена за два жълти картона.

ЦСКА за пореден път този сезон изпусна дузпа, като този път Греъм Кери стреля непохватно от бялата точка и Вуцов без проблеми спаси.

Това стана при резултат 1:0. ЦСКА направи още половин дузина фрапантни пропуски и в крайна сметка Славия нанесе нокаутиращ удар в края и си спечели точката.


Възпитанците на Стойчо Младенов започнаха активно, но още в 11-ата минута наставникът получи неочакван удар, след като се наложи да сменя принудително Жеферсон. Бразилецът получи удар и на негово място се появи Асен Дончев.

Първата голова опасност не закъсня и в 19-ата минута Греъм Кери шутира мощно с левия крак от над 30 метра, но вратарят на Славия Вуцов с мъка спаси. В средата на полувремето отново ирландецът имаше възможност да открие, но би неточно в аут.

В 38-ата минута Вилдсхут бе изведен отляво, навлезе в наказателното поле и само отличният рефлекс на стража на гостите раздели нидерландеца от възможността да се разпише.

Малко след началото на второто полувреме ЦСКА получи числено предимство на терена, след като Кемело Нгуена от Славия бе изгонен за втори жълт картон.

"Червените" се възползваха перфектно и в 62-ата минута Жорди Кайседо откри резултата, засичайки с глава центриране на Кери от корнер.

В 76-ата минута 31-кратните шампиони можеха да удвоят преднината си - Варела бе съборен в наказателното поле и реферът Георги Кабаков отсъди дузпа. Греъм Кери застана зад топката, но Вуцов предугади посоката на изстрела му и улови кълбото.

Когато всичко вървеше към логичен успех за армейците, в продължението на срещата Мартин Атанасов донесе точката за Славия със силен удар от точката на дузпата.

Следващият мач на ЦСКА е на 16 септември (четвъртък), когато тимът ни гостува на италианския гранд Рома в среща от първия кръг на група "С" в турнира Лига на конференциите. Двубоят ще се играе на стадио "Олимпико" в Рим и е с начален час 22:00 часа (българско време).

ЦСКА - Славия 1:1

Голмайстори:

1:0 Жорди Кайседо (62)
1:1 Мартин Атанасов (91)

ЦСКА: 1. Бусато, 3. Жеферсон, 19. Турицов, 2. Матей, 29. Лам, 24. Мухар, 10. Йомов, 8. Кери, 21. Юга, 9. Кайседо, 30. Вилдсхут

Славия: 21. Вуцов, 55. Христов, 77. Вълчев, 23. Виячки, 3. Томбак, 16. Нгуена, 7. Макрилос, 73. Минчев, 10. Кирилов, 88. Тасев, 19. Сораков