Лудогорец победи Черно море с 2:0 в среща от седмия кръг на родната efbet лига, играна на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

Шампионите откриха резултата чрез Елвис Ману още в 16-ата минута, а двайсетина минути преди края на редовното време Кирил Десподов удвои от дузпа.

По този начин "орлите" събраха 15 точки и се изкачиха на върха, разполагайки и с два отложени мача. "Моряците" са трети с 11 пункта на сметката си.


Първата опасност в срещата бе пред вратата на Георги Георгиев. В третата минута след отлично разиграване от десния фланг Сисиньо беше изведен на стрелкова позиция и отправи удар, но стражът на “моряците” изби. Десетина минути по-късно Леандро Андраде опита удар от дистанция, но топката бе блокирана от бранител.

В 16-ата Лудогорец откри резултата. Шакил Пинас центрира отляво остро по земя към близката греда, където Елвис Ману протегна крак и отклони топката между Даниел Димов и Георги Георгиев за 1:0.

Половин час след началото Пабло Гарсия отправи удар в очертанията на вратата от пряк свободен удар, но не затрудни вратаря на домакините. В 40-ата минута Елвис Ману вкара за втори път топката във вратата на Черно море, след двойно подаване пред наказателното поле, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 70-ата минута Лудогорец стигна до втори гол. Живко Атанасов в борбата си с Бернард Текпетей извърши нарушение в наказателното поле. Кирил Десподов изпълни отсъдената дузпа и реализира за 2:0.

 

Лудогорец - Черно море 2:0

1:0 Ману - 16'
2:0 Десподов - 70'


Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Пинас, Сантана, Гонсалвеш, Ману, Баджи, Пластун, Са, Текпетей, Янков

Черно море: Георгиев, Димов, Дробаров, Атанасов, Попов, Дичев, Панайотов, Гарсия, Енрике, Андраде, Велев