Вчера ЦСКА допусна изключително нелепо равенство, срещу Славия, на стадион "Българска армия". "Армейците" бяха по-добрият отбор през целия мач и това бе очевидно за всички. Отлична игра, куп положения, пропусната дузпа и почти цяло полувреме с човек повече, за да дойде тази нелепа 91-та минута, в която “белите" шокираха футболистите в червено, привържениците по трибуните, а може би дори и себе си.

И логично изниква въпросът - "Защо ЦСКА допусна това да се случи?"

Причините могат да бъдат много.

Не може да се каже, че момчетата на Стойчо Младенов не направиха достатъчно за да вкарат втори гол и да "затворят мача". Искаха го и се раздадоха докрай, но трябва да отдадем заслуженото на стража на Славия Светослав Вуцов, който изигра фантастичен мач и развенча всички опити на червените футболисти да достигнат до второ попадение.

От друга страна ЦСКА очевидно подцени ситуацията в края на мача - с човек повече на собствения си стадион, срещу отбор който едва успяваше да мине центъра. След 85-та минута червените сякаш решиха, че в този двубой повече няма какво да се случи. Груба грешка! В един мач мач може да се случи всичко - за една минута, за една секунда, за една стотна, за един миг и всичко отива по дяволите. Най-вероятно са нахлули и мисли за следващия двубой. Нямаше как предстоящият мач на "Олимпико", в Рим, срещу Рома на Жозе Моуриньо да не даде отражение. И логично се стигна до най-неприятното. ЦСКА просто забрави, че мачът не е свършил и беше наказан.

За съжаление такива неща се случват във футбола и със сигурност ще продължават да се случват. Виждали сме какво ли не. Затова е толкова велика тази игра. Затова е пленила сърцата и умовете на милиони хора по света. И затова ще продължава да пленява.

Обецата на ухото е сложена и ако ЦСКА иска да постигне по-сериозни успехи в първенството през този сезон, то такива неща не бива да се допускат. Стойчо Младенов много добре знае цената на загубените 2 точки и не е безразличен към случилото се, но може би донякъде и той има вина за допуснати тактически грешки в края на мача. Просто всички трябва да си вземат поука и да продължат смело напред. Място за отстъпление няма! Няма място и за драми. Отборът трябва да продължи да надгражда и да върви само напред и нагоре.

Александър Линдарев, Gol.bg