Бившият футболист на ЦСКА Жул Кейта продължава да изпитва затруднения в живота като професионален футболист. Фланговият играч се подвизаваше на „Армията“ като преотстъпен от френския Ланс през изминалия сезон, като прекара няколко месеца от кампанията в родната Гвинея по неясни причини.

Все пак бе един от героите при победата с 2:0 в дербито с Левски през пролетта. Кейта откри резултата, а малко по-късно се контузи и напусна терена. Това бяха и последните му минути с червения екип, пише „Тема спорт“.

Ланс обаче не смята да разчита на гвинееца, като твърди, че ЦСКА е бил задължен да го закупи за 500 хил. долара, след като влезе в групите на Лига Европа. В края на лятото Кейта бе преотстъпен в турския Ерзурумспор, който обаче бързо се отказа от услугите му и сега играчът тренира индивидуално с кондиционен треньор във Франция.

Ланс отказва да плаша неговата заплата, а агентите му са потърсили ФИФА за съдействие. От футболната централа са дали срок на ЦСКА и Ланс да изпратят своите становища до 10 октомври, а крайното решение ще бъде взето през декември.

Снимка: Lap.bg