ЦСКА извъртя 0:0 с Бодьо/Глимт в среща от група "С" на Лига на конференциите.

Така "армейците" записаха първа точка в групите на турнира, след като в първия кръг загубиха с 1:5 от Рома. Бодьо/Глимт пък вече е с четири пункта. В другата среща днес Рома разнебити Зоря с 3:0 и е с пълен актив от шест точки, докато украинците вече са с две загуби.

Двубоят на стадион "Васил Левски" бе равностоен, като на терена изобилстваха здравите единоборства, а чистите голови положения бяха рядкост.

В крайна сметка не се стигна до попадения и двата отбора логично си поделиха по точка.


Още в 4-ата минута момчетата на Стойчо Младенов можеха да поведат след добър пробив на Баи по фланга, топката бе центрирана, но се отклони в играч на гостите и за малко да попадне в мрежата на вратаря, който не очакваше рикошета.

Силното начало продължи и две минути по-късно Греъм Кери стреля отлично от пряк свободен удар със силния си ляв крак. Стражът на гостите Хайкин обаче се разтегна и успя да избие в корнер.

В 13-ата минута отново ЦСКА стигна до голова ситуация - Кайседо изпревари съперник, стреля с глава след центриране от корнер, но топката бе блокирана. Малко по-късно и Матай пробва да превземе противниковата врата с удар с глава, кълбото обаче мина над целта.

След половин час игра гостите също погледнага към вратата на "червените", Матай обаче изчисти сигурно.

През второто полувреме домакините отново опитаха да натиснат съперника, но норвежкият шампион можеше да излезе напред в резултата в 58-ата минута - Сондре Фет финтира Мазику и излезе сам срещу Бусато, опита да пусне топката край него, но вратарят на ЦСКА се намеси решително и изби.

В 65-ата минута ситуацията се повтори, когато Солбакен отново презина през Мазику и стреля в далечния ъгъл. Иван Турицов обаче притича и изби от голлинията.

В игра се появи Федерико Варела на мястото на Йоан Баи и армейците продължиха да атакуват и да търсят победата, но изпуснаха няколко много изгодни положения за гол, най-чистити от които беше в 86-ата минута, когато Жеферсон центрира отдясно към Жорди Кайседо, който отправи страховит изстрел с глава точно под гредата, но стражът на норвежкия отбор демонстрира брилянтен рефлекс и изби в корнер.

В добавеното време норвежците успяха да вкарат, но попадението им правилно бе отменено поради явно нарушение. До края резултатът не се промени и двубоят приключи при нулево равенство.

ЦСКА - Бодьо/Глимт 0:0

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 29. Лам, 2. Матей, 18. Мазику, 10. Йомов, 24. Мухар, 3. Жеферсон, 7. Баи, 8. Кери, 9. Кайседо

Бодьо/Глимт: 12. Хайкин, 3. Сампстед, 2. Лоде, 4. Хьойбратен, 5. Бяркан, 19. Брунстад, 7. Берг, 14. Салтнес, 11. Пелегрино, 20. Ботеим, 9. Солбакен