Днес ЦСКА заминава за Банско, където ще проведе нов мини подготвителен лагер, точно както направи и месец по-рано в предишната пауза за националните отбор.

Стойчо Младенов продължава да е недоволен от физическото и кондиционно ниво на състезателите си и опитва да изстиска максимума от тях в прекъсванията на първенството. Специалистът обаче е притискан от програмата. Армейците се борят на три фронта, а афишираните амбиции са за максимално добро представяне на всеки от тях.

Както приляга на името ЦСКА. Календарът и кадровият потенциал обаче не са на страната на Младенов, който досега успява да намери нужните решения и целите пред тима продължават да изглеждат постижими. Червените са единствения тим без загуба в първенството, като имат 6 победи и 1 равенство.

Това обаче отново ще бъде поставено под въпрос в периода между тази пауза за националните отбори и следващата. В рамките на 20 календарни дни ЦСКА ще изиграе 7 двубоя, което значи че тимът ще има мачове през по-малко от три дни. А никой от тях не изглежда лесен. Веднага след подновяването на шампионата, на 17 октомври, на „Българска армия“ гостува Ботев Пловдив, който дели първото място в класирането с Лудогорец. През изминалата кампания с много по-слаб състав, разбит впоследствие с 6:0 от Локо Пловдив, канарчетата бяха на път да измъкнат една точка от Борисовата градина, като гол в самия край на Белтраме спаси армейците.

Само 4 дни по-късно за футболистите на Стойчо Младенов предстои срещата, в която те трябва да запазят шансовете си за излизане от групата си в Лигата на конференциите. На „Васил Левски“ идва украинският Заря Луганск, който досега загуби с 1:3 от Бодьо/Глимт и 0:3 от Рома, като всеки резултат, различен от победа за ЦСКА ще означава край на надеждите за пролетно участие в Европа.

Без значение от резултата срещу украинците, Стойчо Младенов ще трябва скоропостижно да прехвърли възпитаниците си на българска вълна, тъй като по-малко от три денонощия по-късно за тях предстои гостуване на Берое.

За четвъртък, 28 октомври пък е насрочен нов мач, в който армейците нямат право на грешка. Те посрещат Арда в 1/8 финален сблъсък от турнира за купата на България. Кърджалийци ще търсят реванш за загубата във финала през изминалата кампания, а победителят в двойката се излъчва в една среща.

На 31 октомври ЦСКА приема сребърния медалист от миналия шампионат Локо Пловдив, а още четири дни по-късно е и гостуването на Заря Луганск, където също успехът изглежда задължителен.

Маратонът завършва с наглед най-лесния сблъсък, но срещу дразнител. На „Армията“ ще гостува ФК ЦСКА 1948 Сф, като в зависимост от противоепидемичните мерки може да станем свидетели на първия мач между двата тима в дома на армейците пред публика.

Общо до зимната пауза в първенството за ЦСКА предстоят поне 15 двубоя във всички турнири, като със сигурност до средата на декември тимът ще изиграе първия от отложените си три мача в шампионата – гостуването на Арда.