Следващият съперник на ЦСКА в груповата фаза на Лигата на конференциите – Зоря Луганск, ще има сериозно предимство пред тима на Стойчо Младенов, пише „Тема спорт“. Украинците ще разполагат с два дни повече за подготовка за предстоящия в четвъртък от 22:00 часа двубой на националния стадион „Васил Левски“.

Днес от 17:00 часа черно-белите гостуват на Шахтьор Донецк в дербито на 11-ия кръг от местния шампионат. В същото време футболистите на Стойчо Младенов ще срещнат Ботев Пловдив над две денонощия по-късно – в неделя от 19:15 часа. Интересно е, че първоначално срещата на „Българска армия“ бе насрочена за събота от 20:15 часа, но от СТК на БФС обявиха, че тя ще се проведе на следващия ден „във връзка с подадена молба от ЦСКА поради участието им в груповата фаза на Лига на конференциите“.

Зоря Луганск е в серия от 3 поредни победи и 5 мача без загуба в украинския шампионат и се намира на четвърто място във временното класиране с 20 точки. Шахтьор е на втората позиция с 3 повече, а лидер е Динамо Киев с 26 пункта. Треньорът Виктор Скрипник ще заложи на изцяло титулярен състав, като черно-белите гонят класиране в евротурнирите и през тази кампания.

Снимка: БГНЕС