ЦСКА загуби от Зоря Луганск с 0:1 третия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Украинският отбор стигна до успеха с едно от малкото си положения пред вратата на Густаво Бусато. Алахар Саядманеш отбеляза единственото попадение в 65-ата минута с красив удар в далечния ъгъл.

"Армейците" бяха по-активни през по-голямата част от срещата, но липсваше прецизност в завършващата фаза. "Червените" направиха много силно първо полувреме, в което се отчетоха с редица пропуски. Най-чистото положение за футболистите на Стойчо Младенов се откри пред Яник-Сони Вилдсхут, който излезе очи в очи с вратаря на гостите, но не успя да го преодолее.

След почивката гостите стояха по-добре от противника и съумяха да накажат грешките на българския тим. Към края на двубоя съдията на няколко пъти не уважи претенциите на домакините за дузпа. В добавеното време Тибо Вион получи директен червен картон и остави своите съотборници с човек по-малко.

Двата отбора се изправиха един срещу друг преди 2 години в предварителните кръгове на Лига Европа, когато след спорно съдийство и в двата мача ЦСКА напусна надпреварата.

Българският отбор остава на последното място в група "C" с една спечелена точка. ЦСКА загуби с 1:5 от Рома и направи нулево равенство с Бодьо/Глимт. За украинците това е първи успех, които преди този мач записаха 2 поражения.

Двата тима ще премерят сили отново на 4 ноември в Украйна.


"Армейците" започнаха мача по-добре и имаха страхотна възможност да открият резултата още в 7-ата минута. Жорди Кайседо изведе по чудесен начин Вилдсхут очи в очи с Дмитро Мацапура, но ударът на нидерландеца бе отразен от стража на гостите.

Малко след като измина четвърт час игра на националния стадион "Васил Левски" Жорди Кайседо се озова на добра стрелкова позиция, но отново Мацапура се оказа последна пречка пред гола.

ЦСКА продължи да бъде по-активният отбор на терена, а опити на Кайседо и Йомов не бяха увенчани с успех. Украинците не намираха отговор на добрата игра на "червените" и трудно задържаха топката за по-дълго време.

В 30-ата минута Георги Йомов центрира към наказателното поле и само няколко сантиметра разделиха Кайседо от това да засече кълбото във вратата на гостите.

9 по-късно Томас Лам засече центриране от пряк свободен удар на Греъм Кери, но оставен необезпокояван в непосредствена близост до вратата, стреля неточно с глава.

В самия край на първото полувреме "армейците" организираха поредната си атака отдясно, при която Йомов потърси Кайседо, но топката рикошира в крака на бранител на Зоря и кацна върху външната част на мрежата.

В първите минути след почивката украинците изпълниха опасно пряк свободен удар в близост до наказателното поле, който обаче мина встрани от левия страничен стълб на Густаво Бусато.

В 57-ата Стойчо Младенов трябваше да замени принудително един от основните си футболисти Греъм Кери, след като ирландецът получи разтежение. На негово място в игра се появи Федерико Варела.

Малко след като измина час игра Зоря стигна до най-доброто си положение в срещата. Захеди шутира силно от фал, но право в Бусато, който се отчете с добро спасяване.

В 65-ата минута Саядманеш нанесе сериозен удар по амбициите на ЦСКА, след като овладя топката в наказателното поле и с техничен изстрел в далечния ъгъл матира стража на "армейците" – 0:1.

5 минути преди края на редовното време домакините изявиха сериозни претенции за дузпа на няколко пъти. При първата ситуация Йоан Баи бе повален в пеналтерията, а малко след това футболист на Зоря докосна топката с ръка. Главният съдия реши, че няма основание да посочи бялата точка и исканията на "червените" футболисти не бяха уважени.

В добавеното време Тибо Вион получи директен червен картон за нарушение срещу Артьом Громов.

ЦСКА – Зоря Луганск 0:1

Голмайстори:

0:1 – Саядманеш 65‘

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матейм, Лам, Мазику, Мухар, Жеферсон (Вион – 73‘), Йомов (Кръстев – 83‘), Вилдсхут (Баи – 73‘), Кери (Варела – 57‘), Кайседо

Зоря Луганск: Мацапура, Фаворов, Имереков, Снурницин, Комченовски, Саядманеш, Булеца (Фагундеш – 87'), Чвек, Громов, Захеди, Гладки