Днес от 19:00 часа Берое приема ЦСКА в един от най-интригуващите сблъсъци от 12-ия кръг на Първа лига. И двата тима трябва да се доказват пред своите фенове след лошите резултати в последните си мачове.

Старозагорци загубиха с 0:1 гостуването си на ФК ЦСКА 1948 Сф, след като преди това бяха в поредица от 4 двубоя без загуба, в три от които победиха. И точно когато облаците над главата на старши треньора Петър Колев изглежда се бяха разредили, дойде поражението от столичани, което моментално ги сгъсти обратно.

В същото време ЦСКА гостува под Аязмото, след като на практика загуби шансовете си за продължаване напред в Лигата на конференциите. Армейците допуснаха домакинско поражение с 0:1 от Заря Луганск, като по този начин остават на последно място в групата си с едва 1 точка, докато Бодьо/Глимт и Рома са съответно със 7 и 6.

Футболистите на Стойчо Младенов изиграха силно първо полувреме срещу украинците, но така и не успяха да материализират превъзходството си. Приповдигнатото настроение на феновете от доброто представяне обаче бе моментално развалено, като след почивката ЦСКА така и не създаде голово положение, а при едно от своите Заря отбеляза.

Илюзиите на ръководители, треньорски щаб, играчи и привърженици за евроучастие напролет бяха разбити, а сега предстои рязка среща с родната действителност и гостуване в Стара Загора, където армейците загубиха в последните си две визити. Трите точки са от огромна важност за тима, като от една страна ще бъде взето едно от традиционно трудните гостувания през сезона, а от друга ще бъде направена заявка „Приключихме с Европа, заемаме се единствено и само с основната си цел – титлата“.

Треньорът на Берое Петър Колев ще иска отново да върне доверието на феновете, а перфектният начин за това би бил спиране на устрема на единствения тим, който все още няма загуба в първенството – ЦСКА. Наставникът обаче има няколко проблеми за решаване пред себе си.

Неизлекуваната травма на Камара и наказанието на Сако, заради получения червен картон  при загубата от ФК ЦСКА 1948 Сф ще наложат размествания в стартовия състав и в групата на беройци. В сърцето на отбраната, до опитния Александър Цветков ще се играе Камен Хаджиев.  

Останалите играчи в титулярния състав ще са идентични с тези от двубоя на „Васил Левски“ преди седмица, а сред 18-те ще се завърнат реализатор номер едно в България Мартин Камбуров и Симеон Мечев, чиито контузии отшумяха. Старозагорци отново няма да могат да разчитат на най-новата си придобивка Джонатан Перейра. Бразилецът все още няма работна виза.

Стойчо Младенов пък няма да има на свое разположение един от най-острите и постоянни играчи от началото на кампанията – Греъм Кери. Ирландецът получи разтежение в двубоя със Заря Луганск. На неговата позиция като офанзивен полузащитник ще играе Федерико Варела, който пък пропусна заради контузия последния шампионатен мач на тима – домакинството на Ботев Пловдив (3:2).

Зад аржентинеца ще действа Тибо Вион, като все още не е ясно кой ще му партнира. С най-големи шансове изглежда Мухар. Друга промяна, която Стойчо Младенов би могъл да направи спрямо стартовия състав от срещата със Заря е появата на последното лятно попълнение Карол Метс, който се адаптира все по-добре към състава. Естонецът би заменил Лам сред 11-те на армейците.

"Тема:Спорт"