ЦСКА отново ще заложи на Испания за част от зимната си подготовка след година пауза. Откакто клубът се завърна в Първа лига, армейците неминуемо провеждаха лагерите си по време на прекъсването в шампионата в иберийската страна.

Единственото изключение бе направено този януари, когато червените се готвиха в турския курорт Алания заради строгите мерки, свързани с разпространението на коронавируса.

За разлика от предишните години, когато в Испания армейците мериха сили с класни европейски тимове, в Турция те така и не успяха да намерят качествени спаринг партньори, като играха с втория отбор на Аланияспор (4:0), Стал Миелец на Божидар Чорбаджийски (0:0) и втородивизионния роден Септември Симитли (3:0).

Това със сигурност няма да се повтори тази зима и по традиция армейците ще срещнат качествени тимове по време на кампа си в Испания. През годините те премериха сили с Виктория Пилзен, Динамо Киев, Нюрнберг, Спартак Москва.

Почти сигурно ръководството на клуба няма да прави промени и в локацията, като за пети път в последните шест години футболистите на ЦСКА ще тренират в южния курорт Марбея, разкрива "Тема спорт".

През зимата армейците ще опитат да се подсилят с един или двама нови футболисти, като целта е те да подпишат договорите си преди началото на подготовката на тима и да пътуват с новите си съотборници за Испания. Стойчо Младенов ще вземе и някои от юношите на клуба на кампа.

Той вече на два пъти повика талантливи играчи от школата на миниподготвителните лагери на тима в Банско по време на паузите за мачове на националните отбори.

През ноември предстои нова такава, като отново Екзекутора на Ливърпул желае да бъде проведен камп, на който да може да работи интензивно върху физическата и кондиционната подготовка на тима.

Младенов многократно се оплака от състоянието на своите футболисти, като в интервю преди дни заяви, че през пролетта ЦСКА ще е по-подготвен и по-силен.