ЦСКА започна подготовката си за предстоящото гостуване на Бодьо/Глимт, което е в четвъртък от 22:00 часа.

„Армейците“ нямат шансове за излизане от груповата фаза на Лигата на конференциите, но евентуален положителен резултат от гостуването в Норвегия би донесъл добри финансови постъпления в касата на клуба.

Освен това би допринесъл за повишаването на самочувствието на тима преди предстоящата в понеделник визита на Лудогорец.

Както е известно, стадион "Аспмира" в град Бодьо разполага с изкуствена настилка заради лошите атмосферни условия в Северна Норвегия.

Затова и наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов промени тренировъчния режим на възпитаниците си.

Вместо на базата си в Панчарево те проведоха вчерашното си занимание на игрищата на националния отбор в Бояна, където се подготвяха на изкуствен терен.

Там ще се състои и днешната следобедна тренировка на червените, които заминават за Норвегия утре в 9:30 часа.

В същото време стана ясно, че спортно-техническият щаб на ЦСКА е променил плановете си относно прибирането на тима от Скандинавския полуостров. Първоначалната идея бе армейците да летят директно за Варна, а след това да отседнат в Шумен, където да останат в лагерна обстановка до дербито с Лудогорец в понеделник.

Вчера обаче решението е било променено, като е било преценено, че ще бъде по-добре армейците все пак да се приберат до столицата. Те ще кацнат в София в петък следобед, в събота ще тренират на базата си в Панчарево, а в неделя ще потеглят за Шумен, пише „Тема спорт“.

ЦСКА ще влезе в дербито с Лудогорец от втората позиция във временното класиране с 4 точки пасив, но и мач по-малко от орлите.