Съветникът в ЦСКА Алън Пардю скочи на Лудогогорец преди наближаващото дерби между основните фаворити за титлата в България.

Бившият мениджър на редица клубове от английската Висша лига, сред които Нюкасъл и Уест Хям, стори това в интервю за Daily Mail. В него Пардю заяви, че собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев държи и телевизията, която излъчва efbet Лига, с което намекна, че това дава огромно предимство на разградчани пред останалите отбори.

"Загубихме срещу Бoдьо/Глимт, но сега голямата цел ни е мача с Лудогорец. С тях се гоним с точките. Собственикът на Лудогорец е собственик на компанията, която държи телевизионните права за българския футбол. Това означава, че играта ни ще бъде трудна. Правилно ли е това?".

"Ние спечелихме Купата на България миналата година и ги победихме на полуфинала, а този сезон смятаме да ги "затворим". Събрахме добър отбор с доста нисък бюджет и директните мачове ще определят къде ще отиде титлата", заяви Пардю.

Той припомни на Острова и за славените успехи на "армейците" в миналото. "ЦСКА имаше страхотни моменти в миналото, големи победи срещу Ливърпул и Байерн Мюнхен, но това е много-много назад във времето. В момента това ниво, което поддържаме, ни устройва и е важно", добави той.

Лудогорец посреща ЦСКА в Разград в понеделник. В момента "орлите" са лидери с 33 точки, "червените" имат 29 пункта и са с мач по-малко.