Легендарният Аспарух Никодимов коментира ситуацията в ЦСКА, както и представянето на отбора в Лигата на конференциите. Бившият треньор анализира поражението от Бодьо/Глимт и обяви, че оттук насетне "червените" са длъжни да хвърлят всички сили в борбата за титлата. Ето какво каза още той пред колегите от "Тема Спорт":

"Загубата на ЦСКА в Норвегия до голяма степен бе очаквана и със сигурност от нея не трябва да се правят трагедии. Но е задължително да се извлекат правилните изводи. Остава да видим дали те ще бъдат направени... 

"Армейците" играха при много лоши и до голяма степен непознати за тях условия. Освен това срещнаха доста силен противник, който с всеки свой мач в евротурнирите показва нагледно каква е формулата за създаването на силен отбор. Дългото пътуване до Норвегия, предхождащо дербито за първото място в България срещу Лудогорец, даде урок на ЦСКА каква политика трябва да следва един клуб.

Макар че Стойчо Младенов бе заложил на по-дефанзивна тактика, игровият му план, доколкото личеше такъв, можеше да бъде разрушен още в третата минута, когато домакините стигнаха до 100-процентово положение. За дебютните 10 минути на срещата Бодьо разви няколко красиви многоходови комбинации, на които "армейците" трудно намираха отговор.

Те така и не успяха да наложат контрол над топката в първата част, като единствено търсеха Кайседо с дълги пасове. В пореден двубой през този сезон тимът не показа ясна идея как да търси победата. Вината за това обаче не трябва да пада върху Стойчо Младенов. Напротив, той е с най-малка такава. Поемайки отбор след началото на сезона, винаги имаш нужда от време за работа с футболистите, в което да им предадеш своите изисквания. Тази есен за ЦСКА такива периоди няма. Тимът играе мачове през три дни, като не може да си позволи да навлиза в негативни серии и трябва да е максимално прагматичен. Именно това предопределя и подхода на Младенов.

През второто полувреме на мача с Бодьо "армейците" стабилизираха представянето си и дори в първия четвърт час след почивката доминираха. След това обаче на Стойчо му се наложи да направи смени, за да съхрани част от ключовите си играчи за важната битка с Лудогорец. Все пак, въпреки че не трябва да е така, мачът с Бодьо бе без значение. След рокадите играта на ЦСКА отново изгуби фокус, което е поредната лоша новина за треньора, която се потвърждава от няколко седмици насам - тимът не разполага с адекватна конкуренция на някои постове. 

Сега за ЦСКА предстои пряк сблъсък за първото място у нас с друг отбор, който не следва ясна стратегия - Лудогорец. И ако на двата претендента за титлата нещата в България по-скоро им се получават, то в Европа липсата на политика лъсва. "Армейците" имаха шанса отблизо да сверят часовника си и след като вече нямат никакви шансове за продължаване напред в Лигата на конференциите, са длъжни да хвърлят всички усилия в борбата за титлата. 

Прекият конкурент е силно разклатен, а "червените" получиха конкретен пример как трябва да се прави футбол. Бодьо даде урок на ЦСКА по няколко направления. Но най-важното от тях е дългосрочното доверие към екип от професионалисти, а не смени през няколко месеца", сподели Паро Никодимов.