Българският футболен треньор Ангел Червенков сподели мнението си относно представянето на ЦСКА и Лудогорец, съответно в Лигата на конференциите и Лига Европа.

И двата тима не се представят убедително на европейската сцена, а Червенков смята, че това се дължи на липсата на класа и обиграност в отборите. 

"Видяхме състоянието на нашия клубен футбол. Видяхме, че и ЦСКА, и Лудогорец са далеч от това, което привържениците искат, тъй като това са водещите отбори в България. Ръководителите на ЦСКА и Лудогорец са направили сериозен анализ какво е необходимо, за да се стигне това ниво. Видя се, че и в двата отбора липсва класа и обиграност." 

"Със Зоря видяхме две различни полувремена - в едното "червените" бяха по-добри, в другото - по-слаби. Във важните моменти, когато трябва да се натисне спусъкът, гостите имаха възможност да отбележат и го сториха. Отборът на Бодьо/Глимт е постоянен и бърз, действат комбинативно между звената". 

"Срещите са много важни и за двата клуба, за да си сверят часовниците. Към днешна дата ние не отговаряме на критериите на европейските стандарти. Даден отбор не се гради за година-две." 

"Както в ЦСКА, така и в Лудогорец има доста пропуски и колебания в много постове. В ЦСКА дадени футболисти не играят на своите типични позиции и това се отразява. Нямаме класа в нападание за реализиране на ситуациите. Усилията на един отбор, ако не се реализират, е проблем".

"Това се наблюдава и при ЦСКА, и при Лудогорец. И в двата клуба има много пропуски в дефанзивен план. Предстои доста работа на селекционерите и треньорите, които трябва да подберат правилните хора, които да отговарят на претенциите на тези отбори", сподели Ангел Червенков в "Студио дерби".