ЦСКА стигна само до равенството 1:1 при гостуването си на Пирин на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

"Армейците" дръпнаха в резултата с гол на Карло Мухар в 70-ата минута, но "орлетата" си взеха точката в добавеното време, когато се разписа Станислав Манолев.

Така ЦСКА вече изостава с цели 9 точки от Лудогорец и първото място. Трябва да се отбележи, че "армейците" са с мач по-малко, но и този сезон титлата става мираж.


През първото полувреме армейците бяха отборът, който повече владееше инициативата и имаше по-чисти положения за гол.  В 14-ата минута Карло Мухар опита силен удар от далечно разстояние, но топката мина високо над напречната греда.

След още 5 игрови минути Кайседо подаде към Греъм Кери, който отправи силен изстрел от около 25 метра, но стражът на домакините изби.

Възпитаниците на Стойчо Младенов продължиха да атакуват и в 23-ата минута Брадли Мазику центрира опасно в наказателното поле, Жорди Кайседо надскочи защитник на "орлетата" и стреля с глава, но покрай страничната греда.

Малко по-късно Греъм Кери опита удар от въздуха след подаване на Йоан Баи от лявото крило, но изстрелът му излезе в аут.

В 42-ата минута армейците стигнаха до поредна опасност пред Ник Хенгелман. След двойно подаване с Бардли Мазику в наказателното поле Йоан Баи се оказа на добра позиция, като стреля от движение в близкия ъгъл на вратата. Топката обаче мина над напречната греда.

По този начин двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част червените продължиха да търсят път към противниковата врата и в 66-ата минута ЦСКА бе много близо до гол, когато Жеферсон центрира отлично в наказателното поле, където Георги Йомов изпревари бранител на домакините, но се размина на сантиметри от това да засече с глава топката в мрежата на Ник Хенгелман.

В 70-ата минута логичното се случи и армейците поведоха в резултата. Йоан Баи напредна в полето на Пирин и подаде към Карло Мухар пред наказателното поле, който си поведе топката и с мощен изстрел от дистанция не остави никакви шансове на противниковия вратар, давайки аванс на своя тим.

В 82-ата минута Жорди Кайседо се озова на добра позиция пред вратата на домакините, но ударът му от границата на наказателното поле бе уловен от Ник Хенгелман.

Малко преди края на редовното време ЦСКА имаше възможност да реализира втори гол и да затвори мача. Греъм Кери получи отлично подаване пред наказателното поле и стреля, но топката мина покрай левия страничен стълб.

В първата минута на даденото от съдията продължение Пирин изравни. Александър Дюлгеров центрира в наказателното поле, където Станислав Манолев бе оставен непокрит и с удар от въздуха се разписа за крайното 1:1.

Пирин - ЦСКА 1:1

Голмайстори:

0:1 Мухар (70)

1:1 Манолев (91)

Пирин: 12. Хенгелман, 38. Дюлгеров, 71. Карачанаков, 31. Станоев, 7. Брахими, 5. Бодуров, 3. Занев, 18. Дяков, 29. Костов, 11. Манолев, 6. Попев

ЦСКА: 1. Бусато, 15. Вион, 2. Матей, 20. Метс, 18. Мазику, 3. Жеферсон, 24. Мухар, 10. Йомов, 8. Кери, 7. Баи, 9. Кайседо