ЦСКА ще изиграе 12-ия си и последен за своята еврокампания двубой тази вечер от 19:45 часа. Съперникът, който ще отбележи края на най-натоварената международна есен в историята на червените, е голямо име.

На „Васил Левски“ гостува италианския Рома, предвождан от носителят на два трофея от Шампионската лига и два от Лига Европа (преди Купа на УЕФА) Жозе Мауриньо.

С едва една точка от първите си пет мача в група С на Лигата на конференциите червените нямат никакви шансове за продължаване напред. Въпреки това двубоят въобще не е без значение за родния тим. Евентуален добър резултат днес би донесъл доста добри финансови постъпления в касата на клуба, като Европейската футболна централа дава 500 хил. евро за победа и 166 хил. евро за равен резултат, пише "Тема:Спорт".

С наближаването на зимната пауза и респективно селекция, тази сума би била солидна подкрепа за ръководните фактори на „Армията“. От друга страна позитивен резултат срещу един от най-реномираните европейски отбори, би донесъл голям престиж на клуба, а също така и самочувствие.

Футболистите на Стойчо Младенов играят без такова в последните си срещи и слабите представяния не закъсняха. Те имат спешна нужда от повече вяра в способностите си, като до края на есенния дял от шампионата им предстоят три много важни и тежки двубоя (срещу Черно море, Арда и Лудогорец).

ЦСКА вече веднъж показа, че знае как да се справи с Рома – през миналия сезон отново в последен мач от груповата фаза, но на Лига Европа, червените спечелиха с 3:1. Тънката разлика идва от факта, че тогава вълците си бяха осигурили участие в турнира напролет и не играеха за нищо, като бяха с експериментален състав в София.

Днес тимът на Жозе Мауриньо ще гони задължителна победа, защото към момента е на второ място в групата, което значи, че ще трябва да участва в 1/16 финалната фаза на Лигата на конференциите. Лидерската позиция пък дава път директно към 1/8 финалите. Там обаче с точка аванс за момента е Бодьо/Глимт, който тази вечер гостува на Заря Луганск.

Така на Рома ще се наложи освен да свърши своята работа в София, да чака и рамо от страна на украинците. Освен от нуждата от задължителен успех, вълците са поставени под напрежение и от слабата форма, в която се намират. В последните си два мача те загубиха от Болоня с 0:1 и Интер с 0:3.

Стойчо Младенов обаче има много кадрови проблеми, като срещата с Рома ще пропуснат контузените Кох, Ахмедов, Юга и Варела, болният доскоро Чарлс и прибралият се в Ирландия заради лични проблеми Греъм Кери.

Единствената дилема е за позицията ляво крило, където изборът ще се избира между Вилдсхут и Бай. В центъра на терена пък ще си партнират трима футболисти с по-дефанзивни функции – Жеферсон, Вион и Мухар. Хърватинът, който отбеляза попадението за армейците в последния мач срещу Пирин (1:1) ще действа в малко по-предни позиции, зад гърба на централния нападател Кайседо.

В същото време наставникът на гостите Жозе Мауриньо даде почивка и остави в Рим трима от основните си футболисти – вратарят Руи Патрисио, Смоулинг и Мхитарян. Очаква се Специалния да заложи на система с трима централни защитници, а в атака да си партнира дуото Дзаниоло – Ейбрахам.