Срещу Рома ЦСКА регистрира най-дългата суша в историята си на международната сцена и едновременно с това сложи нейния край. Попадението на Хамза Чатакович в 75-ата минута прекъсна над 8-те часа (515 минути), в които армейците не намираха път към противниковата врата. Те бяха сторили това за последно отново срещу Рома – в първия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите.

На „Олимпико“ Греъм Кери се разписа в 10-ата минута. Предишният антирекорд бе поставен през миналата кампания и пак краят му бе сложен срещу римските вълци в София. Тогава тимът трябваше да чака 455 минути за първото си попадение в групите на Лига Европа, след като Ахмедов се беше разписал в последната минута на плейофа срещу Базел. Тиаго Родригес в 5-ата минута откри при 3:1 над джалоросите.

Третата най-дълга европейска суша в червената история пък продължава 393 минути и обхваща 3 кампании. През сезон 1975/76 Димитър Марашлиев носи успеха с 2:1 над Ювентус в София с гол в 89-ата минута. Следват 0:2 в Торино, 0:0 и 0:1 срещу Сент Етиен и 0:1 срещу Цюрих в Швейцария. В реванша на 28 септември 1977 г. ЦСКА най-накрая се разписва чрез Пламен Марков в 32-ата минута. След продължения двубоят завършва 1:1 и армейците отпадат.

Поражението от Рома бе под №99 за тима в европейските клубни турнири. Така следващата загуба на ЦСКА на международната сцена ще бъде под юбилейния номер 100. Червените са спечелили 95 от 248-те си мача, а 54 завършват наравно.

За втори път червените завършиха участието си в групите на европейските клубни турнири без победа. Това се случи и при дебюта на тима в тази фаза на Лига Европа през сезон 2009/10. Тогава съперници на червените бяха Фулъм, Базел и отново Рома.

Материал на "Тема:Спорт"