Водещaтa спортна медия в Италия „Гадзета дело спорт“ коментира победата на Рома с 3:2 при гостуването на ЦСКА в Лигата на конференециите. Тя акцентира върху доброто представяне на отбора, както и на факта, че вълците завършиха на първото място в група С, което беше подпомогнато и от равенството 1:1 между Заря и Бодьо/Глимт.

„Заслужена победа за джалоросите в София с два гола на Ейбрахам и още един на Майорал. Малко притеснение в края на мача, когато ЦСКА се върна в мача и предприе последен отчаян щурм в търсене на равенство. Това обаче беше напразно и Рома спечели. Като цяло, тимът контролираше играта от началото до края, което се дължеше и на откровено слабото ниво от страна на ЦСКА“, пише „Гадзета дело спорт“ в репортажа си за мача.

От изданието дадоха оценка 5,5 на червените по десетобалната система. Оттам отличиха влезлия на почивката Яник Вилдсхут (6,5), който през втората част тормозеше Рик Карсдорп и в крайна сметка се отчете с гол в добавеното време. С най-висока оценка логично е авторът на две попадения Ейбрахам – 7, докато вестникът е разочарован от изявите на вратаря Даниел Фузато и го оценява с 5. Медията не е впечатлена и от стража на софиянци Густаво Бусато и му дава оценка 4,5.