Естонският национал Карол Метс ще започне като титуляр за ЦСКА в домакинството на Лудогорец в понеделник.

28-годишният централен защитник остана на резервната скамейка срещу Арда.

Причината е, че треньорът Стойчо Младенов искаше да го съхрани. Метс има на сметката си 4 жълти картона и при евентуалното получаване на официално предупреждение в Кърджали, щеше да пропусне двубоя с разградчани.

Метс ще си партнира с Юрген Матей в понеделник. Той ще замени в стартовата единайсеторка Томас Лам. Финландецът се представи много колебливо срещу Арда.

През този сезон естонецът има 11 шампионатни мача за армейците, като в 7 от тях е започвал в стартовата единайсеторка. Наред с това записа и две участия в турнира за Купата на България. 27-годишният Лам има сходни показатели. Той е бил на терена в 12 срещи от първенството, както и в 2 за купата. И той, както и Метс, все още нямат гол с червената фланелка.

След двубоя в понеделник срещу Лудогорец червените ще бъдат разпуснати в почивка. На 12 февруари следващата година те ще изиграят отложения си мач от 4-ия кръг срещу Локо Сф, посочва „Тема спорт“ и допълва, че Иван Турицов ще бъде на разположение за предстоящия домакински двубой с шампионите. Националът пропусна гостуването на Арда (2:2) заради натрупани 5 жълти картона. Аут за сблъсъка с разградчани е Греъм Кери, който е в родната Ирландия поради лични причини.

Ръководството на ЦСКА ще пусне днес в продажба билетите за домакинството на Лудогорец. Двубоят на "Българска армия" е на 20 декември, понеделник, от 15:40 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Не се очаква цените на талоните да бъдат увеличени. За мачовете през сезона червените пускат талони по 6, 8 и 12 лева.